Gabriel Oprea a confirmat, într-o ediţie specială a emisiunii „Jocuri de putere”, prezența șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, în noaptea alegerilor din 2009, la el acasă.

Reamintim că dezvăluirile privitoare la reuniunea din sufrageria lui Gabriel Oprea, din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, au fost publicate de Dan Andronic în Evenimentul zilei.

În noaptea turului al doilea al scrutinului în care s-au înfruntat Traian Băsescu, președinte în funcție în acel moment, și Mircea Geoană, candidat al PSD, s-au aflat, în locuința vicepremierului Gabriel Oprea, procurorul general al României pe atunci, actuala șefă a DNA Laura Codruța Kovesi, directorul și prim-adjunctul SRI din acel moment, George Maior – actual ambasador la Washington, respectiv generalul Florian Coldea, alături de alți invitați importanți.

Redăm, mai jos, dialogul dintre Gabriel Oprea și moderatorul Realitatea TV Rareș Bogdan:

„Rareș Bogdan: „D-na Kovesi a fost în sufrageria dumneavoastră?”

Oprea Gabriel: „D-le Rareș, v-am spus, eu sunt om de onoare, nu voi face niciodată publice întâlnirile private.”

Rareș Bogdan: „Totuși, a fost, ori n-a fost?”

Oprea Gabriel: „Vă repet, n-am invitat-o eu…”

Stupoare în studio!

Întrebat dacă este adevărat scenariul potrivit căruia ar fi urmat să preia şefia SRI în cazul succesului lui Victor Ponta la prezidenţiale din 2014, Gabriel Oprea a confirmat.

„În orice echipă se stabilesc obiective, dacă Ponta câştiga alegerile, mi-a propus să preiau SRI. Mi-a propus, probabil acest lucru putea schimba destinul.”

În acelaşi scenariu, şeful SRI la acea vreme, George Maior, urma să devină premier.

Legat de guvernarea lui Victor Ponta, Gabriel Oprea susţíne în continuare că demisia sa, după tragedia de la Colectiv şi protestele de stradă, a fost o greşeală.

„Avea o guvernare bună şi nu trebuia să demisioneze. Ne-am sfătuit, în seara respectivă, pe la ora 21:00, am discutat şi sfatul meu a fost să nu-şi dea demisia. La 23:00, fără vreun telefon, a apărut Dragnea, Ponta i-a anunţat demisia şi si-a dat-o. (…) L-am înţeles, chiar dacă nu am fost de acord, am demisionat odată cu el şi am semnat şi pentru învestirea guvernului Cioloş,” a declarat Gabriel Oprea într-o ediţie specială a emisiunii „Jocuri de putere”, la Realitatea TV.