Jurnalistul George Berevoianu a murit miercuri, la 41 de ani.

Anunţul a fost făcut de realizatorul Tv Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook. „Colegul nostru George Berevoianu a plecat astăzi la Ceruri! Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, a scris Rareş Bogdan.

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, a scris, într-un mesaj pe Facebook, că îi cunoştea suferinţele.

Redăm mai jos postarea integrală:

„Am fost alături de el în ultimii ani şi l-am ajutat cât am putut. I-am cunoscut suferinţele. În această dimineaţă era fericit pentru că îi era ceva mai bine. Îmi mulţumea tot timpul, știa el de ce. Îşi dorea foarte mult să întoarcă şi el binele pentru alţi pacienţi şi în acest sens ne făcusem planuri mari.

Sâmbăta trecută am trecut prin localitatea lui de origine, o localitate frumoasă, la poale de munte, între Câmpulung şi Curtea de Arges. Mă bătea gândul să-l vizitez, ştiam că era acasă. Nu am vrut să-l deranjez. Cred că s-ar fi bucurat. Regret că nu l-am vizitat. Stabilisem să ne vedem la Spitalul Colentina unde urma să se interneze.

Era un om deosebit! Iubea oamenii, îşi iubea nespus profesia de jurnalist. Vorbea frumos despre colegii lui şi îi era dor de ei. Începuse să-i creadă Dumnezei pe medici şi cred că avea dreptate. Unii chiar sunt Dumnezei aduşi pe pământ, dar pentru el nu au mai putut face nimic!

Regret nespus pierderea lui!“ George Berevoianu a lucrat ca reporter şi prezentator de ştiri la postul de televiziune Realitatea TV până în 2014, când a fost disponibilizat, alături de Laura Chiriac şi Vlad Ionescu. De atunci nu a mai apărut pe post, rămânând cu statutul de colaborator pe voce pentru diverse producţii ale Realitatea TV.

Cauza morţii nu este cunoscută, dar Antena 3 susține că George Berevoianu ar fi suferit un accident vascular cerebral, iar miercuri ar fi intrat în stop cardio-respirator.   Potrivit Libertatea, jurnalistul şi-a petrecut ultimele luni din viaţă călătorind, până să ajungă pe patul de spital. La începutul lunii mai se afla în Lisabona, capitala Portugaliei, cu ocazia finalei Eurovision.

Autor: George-Andrei Cristescu