MADRID, SPAIN - MAY 09 : Simona Halep of Romania returns the ball to Kristyna Pliskova (not seen) of Czech Republic during the Mutua Madrid Open tennis tournament at the Caja Magica in Madrid, Spain on May 09, 2018. Burak Akbulut / Anadolu Agency | BRAA20180509_313 Madrid Espagne Spain

Turneul de la Strasbourg n-a primit niciodată vreo cerere de wild-card din partea Simonei Halep, lucru de altfel confirmat de liderul mondial, imediat după apariţia ştirii.

Antrenorul Soranei Cîrstea, Adrian Cruciat s-a lansat într-un atac direct la adresa organizatorilor turneului WTA de la Strasbourg, după ce aceştia au anunţat că au refuzat să-i acorde o invitaţie pe tabloul principal Simonei Halep. Fostul tenismen spune că, din punctul său de vedere, francezii nu au încercat decât să câştige notorietate aducând în discuţie numele liderului mondial, dar şi pe cel al lui Sloane Stephens, câştigătoarea de la US Open 2017, scrie Pro Sport.

„Regulamentul WTA îi obligă pe organizatori să păstreze două wild-card-uri pentru jucătoarele de top. Nu cred că au fost alte jucătoare din top 10 care să fi cerut să participe la competiţie”, a spus Cruciat, care, apoi, a încercat să găsească o explicaţie pentru gestul făcut de organizatorii competiţiei cu premii de 250.000 de euro: „Este ceea ce americanii numesc marketing, au vrut doar să-şi promoveze turneul. Dar nu avea niciun sens ca Simona să meargă şi să joace acolo”.

De altfel, Simona a confirmat, imediat după apariţia ştirii, că nu a cerut o invitaţie pe tabloul principal al unui turneu mic, plasat chiar cu o săptămână înainte de debutul Roland Garros: „Eu nu am cerut wild-card! Nu ştiu, poate a cerut Darren (n. red – Darren Cahill, antrenorul Simonei), în caz că aş fi fost eliminată rapid de la Roma”, a transmis liderul mondial.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI