Preşedintele Klaus Iohannis nu semnează încă decretul de revocare a şefei DNA, pentru că încă nu a finalizat analiza motivării deciziei CCR.

„Am citit motivarea deciziei Curții. Ca să mai apară o confuzie, am spus prima oară că voi citi până o înțeleg foarte bine. Mai avem un pic de citit. Însă, citind această motivare, au apărut câteva lucruri pe care pot să vi le comunic, care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină”, a declarat Iohannis.

„Vreau să spun din capul locului că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări, dar o aprofundare ulterioară ne poate duce mai aproape de adevăr. Dați-mi voie să o iau puţin de la început… Dacă atâția politicieni sunt atât de nemulțumiți de lupta anticorupție. România are nevoie de lupta anticorupție, ea trebuie dusă cu toată fermitatea, iar românii trebuie să știe că e o luptă grea. Unele chestiuni nu au mers ca la carte, dar acestea sunt în discuție. Sunt foarte ferm – lupta anticorupție merge mai departe”, a mai precizat președintele.