Cătălin Ivan: Corupţia din România este endemică şi nu dă nicio şansă românilor să aibă locuri de muncă decente

Corupţia din România este endemică şi nu dă nicio şansă românilor să aibă locuri de muncă decente, bine plătite, ca să-şi construiască viitorul în ţară, susţine europarlamentarul Cătălin Ivan.

„Pentru cine consideră că lupta împotriva corupţiei nu este importantă sau e la noi aşa cum este şi la alţii, eu le propun să facă un exerciţiu de imaginaţie. Gândiţi-vă cum va arăta România în doar 20 de ani, în timpul vieţii noastre dacă acest proces de depopulare a ţării continuă, dacă românii care se duc în străinătate să-şi caute un loc de muncă nemaigăsind nicio speranţă în ţară, îşi întemeiază acolo familii, copiii merg la şcolile de acolo, vorbesc nativ limbile şi rup orice legătură cu România. Deja vorbim de a treia generaţie de români care nu prea mai au legături cu România, nu-şi mai doresc să se întoarcă. Dacă primii care au plecat au avut permanent în minte să se întoarcă, nu se mai întâmplă lucrul acesta”, a spus Ivan, în cadrul unei dezbateri.

Potrivit acestuia, jumătate din populaţia activă a României se află în străinătate.

„Cu jumătate din populaţia activă a României aflată deja în străinătate, cu un fenomen de depopulare tot mai agresiv, cu o corupţie endemică ce nu dă nicio şansă românilor în ţară să aibă parte de locuri de muncă decente, bine plătite, să-şi construiască, să gândească viitorul România, eu nu ştiu despre ce popor român vom mai vorbi în câţiva ani. Eu nu cred că va dispărea România ca stat, dar cum va arăta? Vom fi martorii acestui proces. Tot acest proces negativ are la bază corupţia endemică din România”, a precizat europarlamentarul.

AGERPRES/(AS – autor: Florin Bărbuţă, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Irina Giurgiu)