Președintele Iohannis i-a dat o replică tăioasă, joi, lui Liviu Dragnea după ce a fost acuzat ca are o atitudine de „tip mafiot”.

„Eu nu-mi permit să ameninț pe nimeni. Ar fi o atitudine primitivă. Eu m-am referit exact la demisie. Iar dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioți e problema sa”, a declarat Klaus Iohannis.

Dragnea a declarat, luni, că amenințarea președintelui Klaus Iohannis la adresa premierului Viorica Dăncilă și Guvernului condus de aceasta este făcuta într-un stil mafiot.

„In legătură cu amenințarea explicita a președintelui Iohannis la adresa primului-ministru, după părerea noastră este făcuta într-un stil mafiot, în sensul ca ar face bine sa facă ce i se spune. Astfel de expresii și amenințări le-am văzut prin filme”, a declarat Dragnea, la finalul ședinței BPN al PSD.

Întrebat dacă PSD va cere suspendarea președintelui Klaus Iohannis, Dragnea a negat.

Sâmbătă, președintele Klaus Iohannis a declarat ca Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Vatican, ar fi făcut o confuzie între o posibilă vizită a Papei în Romania și discuțiile despre președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care țara noastră o va deține în prima jumătate a anului viitor.

„Dați-mi voie să cred că nu a înțeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluție și, în final, a apărut și comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire și, într-adevăr, acolo se spune că s-a vorbit despre președinția României a Consiliului Uniunii Europene, în prima parte a lui 2019. Singura explicație a mea este că doamna a înțeles că este vorba despre vizită și nu despre președinție. Deci o confuzie inexplicabilă”, a afirmat Klaus Iohannis, la Blaj.

Întrebat dacă a mai discutat cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre o posibilă demisie a acesteia, el a replicat că nu s-a întâmplat acest lucru, dar că premierul ar face bine „să facă ceea ce i se spune”.

„Nu am mai discutat aceste chestiuni și cred că ar face bine sa facă ce i se spune”, a declarat el.