COMUNICARE DE INFORMAȚII FALSE – Cerem destituirea mincinoasei naționale Laura Kovesi, care a prostit România prin comunicatul DNA din ianuarie 2017:

“Nu exista și nu a existat niciun protocol secret Coldea/Kovesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri intre procurori și ofițerii de informații în case conspirative”. Protocolul SRI-PICCJ o demasca grav pe Kovesi: echipele mixte au existat, la fel și înțelegerea cu Coldea

Șefa DNA Laura Kovesi trebuie demisa de urgenta. O țară întreagă a avut confirmarea, vineri 30 martie 2018, ca a fost mințită în ultimul hal de Kovesi, în cazul protocolului SRI-PICCJ din 2009. Șefa DNA a susținut ca nu a existat niciun protocol secret Kovesi-Coldea și ca nu au existat echipe mixte intre procurori și SRI. Protocolul SRI-PICCJ publicat după declasificare o demasca grav pe Kovesi. Realitatea este cu totul și cu totul alta decât cea prezentata de șefa DNA: a existat un protocol secret Kovesi-Coldea, asa cum au existat și echipe mixte formate din procurori și ofițeri SRI. Speram ca președintele Klaus Iohannis va tine cont de aceasta minciuna a Laurei Kovesi în momentul ni care va lua decizia în ceea ce privește revocarea șefei DNA, căci este inadmisibil ca un demnitar al statului de un asemenea rang sa răspândească informații false.

Astfel, în 27 ianuarie 2018, după apariția informațiilor despre protocolul SRI-PICCJ, Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat de presa (vezi facsimil 1), aprobat evident de Laura Kovesi, conform regulamentului parchetului anticorupție. Cu aceasta ocazie, DNA transmitea următoarele:

Cu referire la o serie de informații vehiculate în spațiul public (informațiile transmise prin intermediul unor articole de presa apărute în perioada 25-27 ianuarie 2017 (in cotidianul „Evenimentul Zilei” – prin intermediul paginii www.evz.ro – și pe pagina de Internet www.flux24.ro) prezentate drept dezvăluiri despre ‘fabricarea ori înscenarea unor dosare penale’ ori ‘urmăriri penale la ordine’ făcute de DNA, la inițiativa și/sau cu implicarea unor politicieni și a unor persoane din conducerea Serviciului Roman de Informații, precum și despre folosirea unor metode care exced cadrului legal, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de către procurorul șef al DNA, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat sa transmită următoarele:

Informațiile respective sunt neadevărate, ofensatoare și absurde și au menirea de a discredita activitatea procurorilor DNA, fiind folosite ca o stratagema de către persoane interesate de a formula apărări în spațiul public și nu în fata unei instante de judecata.

Redam cateva din afirmatiile denigratoare care s-au propagat in spatiul public:

‘Generalul Coldea organizează întâlniri săptămânale în dimineața de luni, cu șefii tuturor unităților SRI și o include și pe doamna Kovesi în cadrul acestor reuniuni. O întâlnire a avut loc în birourile SRI, în decembrie 2013. Kovesi s-a alăturat întâlnirii prin videoconferință. A existat un asemenea mod de lucru, în conformitate cu protocolul secret de colaborare SRI-DNA.

E fapt, prin SRI, Florian Coldea și DNA, prin Laura Codruta Kovesi supravegheau tot ce înseamna politician important, ziarist, om de afaceri sub pretextul siguranței naționale.

Pentru ca aparatura din biroul șefei DNA nu era compatibila cu cea folosita de unitățile SRI, lui Laura Codruța Kovesi i-a fost instalat în birou un terminal SRI, de către specialiștii SRI, cu care aceasta comunica instantaneu cu Florian Coldea.

Din 2014, sistemul de videoconferințe intre SRI și DNA a funcționat intens, discuțiile având loc chiar de mai multe ori pe săptămână, Florian Coldea interesându-se despre situația unor inculpați sau a dosarelor aflate în lucru direct la șefa DNA.
Ca dovada a faptului ca videoconferințele Coldea/Kovesi s-a desfășurat săptămânal, un cotidian a prezentat o fotografie de la un eveniment, cu scop vădit manipulator’.

Informațiile mai sus menționate sunt în totalitate neadevărate: procurorul șef al DNA nu a participat la videoconferințe organizate de SRI, nici săptămânal, nici ocazional și nu are instalate în birou terminale speciale prin care sa poată comunica instantaneu cu SRI.
Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi.
Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri intre procurori și ofițerii de informații în case conspirative.
Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedura penal și Legea 78/2000
”.