Balvin, Anitta si Jeon au luat cu asalt publicul din intreaga lume in urma cu 3 zile, cand au lansat future-hitul “Machika”, care a depasit 24.000.000 de vizualizari pe YouTube, a devenit instant unul dintre cele mai populare clipuri, s-a clasat pe primele locuri in clasamentele iTunes sau Spotify.

Cu siguranta foarte multa lume s-a intrebat ce inseamna “Machika”!

Cuvantul, care poate fi atribuit unei stari de spirit, este preluat din limba Papiamento, limba vorbita in Aruca, Bonaire si Curacao si face referire la ideea de amestecatura, complexitate si diversitate a genurilor.

#Machika este pe toate retelele sociale, este un hashtag trending si va deveni, in foarte scurt timp, hitul inceputului de an.

Cei trei razboinici, J Balvin, Jeon si Anitta, ajung intr-un decor apocaliptic la filmarile clipului futuristic, apropiat stilului Mad Max. Artistii au filmat pe parcursul a trei zile, iar ideea de unitate prin muzica este subliniata si prin aparitia steagurilor mai multor tari.

Machika nu este prima colaborare dintre Balvin si Anitta. Cei doi artisti sud-americani au mai lansat piese impreuna, precum “Ginza” sau “Downtown”.

J Balvin a devenit cunoscut in spatiul european imediat dupa lansarea piesei-fenomen, „Tranquila” (2012). Relatia dintre cantaretul columbian si Romania este una aparte, avand in vedere faptul ca in anul 2014 acesta a colaborat cu Inna si cu Xonia pentru piesa „I Want Cha”.