Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit, joi, în sprijinul mai multor persoane rămase înzăpezite cu maşinile în Munţii Bucegi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa, remis, vineri, AGERPRES.

Un turist din judeţul Prahova a solicitat sprijin la numărul unic 112, după ce a rămas înzăpezit cu autoutilitara pe care o conducea în punctul ”Belvedere” de pe DJ 714, fiind în imposibilitatea de a-şi continua deplasarea spre comuna Moroeni.

”Jandarmii montani au intervenit în zona indicată pentru deblocarea autovehiculului, iar după aproximativ 2 ore turistul a putut să-şi continue drumul spre domiciliu, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol”, se arată în comunicatul IJJ Dâmboviţa.

Un alt caz în care au intervenit jandarmii montani a fost când trei dâmboviţeni care intenţionau să ajungă la Peştera au solicitat sprijin, după ce au rămas înzăpeziţi cu o autoutilitară în zona ”Table” din Munţii Bucegi.

”În urma apelului primit pe telefonul de serviciu jandarmii de la Postul Montan Zănoaga s-au deplasat în zona aflată pe DJ 714 pentru a-i ajuta să deblocheze autovehiculul din zăpadă. După aproximativ 2 ore de intervenţie, autoutilitara a fost scoasă în afara drumului principal cu ajutorul unui buldoexcavator aparţinând angajaţilor de la LDP Dâmboviţa, iar turiştii au fost preluaţi de jandarmi cu maşina de serviciu şi conduşi în condiţii de siguranţă până la un loc de cazare din zona Peştera, în prezent fiind în afara oricărui pericol”, a informat IJJ Dâmboviţa.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

AGERPRES/(AS – autor: Cornelia Dumitru, editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)