Întrebată joi seară, la Antena 3, dacă în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu ambasadorul SUA la Bucureşti a existat vreun reproş din partea lui Hans Klemm cu privire la legile justiţiei, Viorica Dăncilă a răspuns negativ.

„Nu. A fost o abordare punctuală din partea mea în a apăra interesele României şi ceea ce am crezut şi ceea ce cred că este benefic pentru România. A fost o întâlnire foarte bună cu domnul ambasador. I-am explicat domnului ambasador lucrurile pe care noi le vrem pentru România, ca prim-ministru am arătat ceea ce-mi doresc pentru ţara în care sunt premier. Domnul ambasador mi-a răspuns la fiecare punct pe care l-am adus în atenţia dumnealui, legat şi de aderarea noastră la OCDE şi de ridicarea vizelor şi de investitorii americani pe care-i aşteptăm în România şi pe care noi îi încurajăm să vină în România. Despre legile justiţiei nu am discutat”, a precizat premierul.

Ea a adăugat că a fost „o abordare foarte scurtă despre justiţie” în cadrul convorbirii cu ambasadorul Klemm.

„Au apărut atunci în spaţiul public acele înregistrări. M-a întrebat ce părere am. I-am spus că sunt îngrijorată de ceea ce a ieşit în spaţiul public şi sunt îngrijorată şi din punctul meu personal, pentru că am văzut că într-una din aceste emisiuni se vorbea despre un dosar făcut unui premier. Eu sunt premier şi mă gândesc dacă este real, nu ştiu dacă este sau nu este, dar dacă este acest lucru mi se poate întâmpla şi mie. Şi, legat tot de legile justiţiei, ultimul lucru la care am făcut referire a fost că eu împărtăşesc punctul de vedere al preşedintelui Statelor Unite şi, bineînţeles, că şi dumnealui ca şi ambasador împărtăşeşte acelaşi punct de vedere”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat, întrebată despre ce punct de vedere al preşedintelui SUA este vorba, că s-a raportat la o postare a lui Donald Trump de pe Twitter din data de 10 februarie în care acesta afirma, ca mesaj, că pot fi „judecaţi, acuzaţi, oameni nevinovaţi”.

„Nu redau citat, vă explic ceea ce vrea să spună mesajul dumnealui, că acest lucru poate ruina vieţi şi că, cine poate da înapoi o viaţă pe care, deja, ai distrus-o. Am spus că asta trebuie să se întâmple şi la noi, să avem încredere în justiţie, dar, în acelaşi timp, să nu avem cazuri în care să ne încadrăm în ceea ce a subliniat domnul preşedinte Donald Trump. Aceasta a fost singura discuţie, nu, domnul ambasador nu a venit cu niciun fel de punct care se referă la legile justiţiei şi nu am vorbit despre legile justiţiei”, a declarat Dăncilă.

Şeful Guvernului a mai punctat că întrevederea a fost una „foarte bună”, în cadrul căreia a abordat chestiuni benefice pentru România, privind accederea la OCDE sau ridicarea vizelor AGERPRES / (A – autor: Daniel Florea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Daniela Juncu)