Ca Viorica Dancila este cu nervii la pamant nu mai e un secret pentru nimeni in Palatul Victoria si in preajma lui. Si daca nu ar fi fost o informatie confirmata din multiple surse, realitatea era vizibila cu ochiul liber din reactia la limita plansului a dnei Dancila, cand a fost intrebata cum suporta sa fie ciuca bataii generale de joc.

Nefericita doamna premier a intrat, se pare, intr-un fel de tunel: este complet blocata, panicata, plange des si traind cu obsesia greselii, pica inevitabil direct in ea. In fiecare zi. Si fiecare greseala ii accentueaza panica.

De ce e asa nu cred ca e foarte greu de inteles. A descoperit cu stupoare ca este complet depasita de minime exigente ale functiei in care orbecaie. Degeaba ti s-a spus ca nu o sa trebuiasca sa faci nimic, ca vei fi doar o poza de vitrina, cand realitatea iti arata ca nu merge asa, ca pana si figuratia in aceasta functie are niste exigente si ca este extrem de vizibila, cea mai vizibila. In plus, mai poti ajunge sa fii anchetat pentru ceea ce ai semnat pentru ca ti s-a spus.

Deja, din informatiile mele, dna Dancila s-a cerut afara, nu foarte vehement, dar inlacrimat. Dl Dragnea a refuzat-o.

Dar probabil ca si presedintele PSD stie ceea ce mi-au spus multi dintre cei cu care am vorbit: este doar o chestiune de timp pana cand dna Dancila va claca, foarte posibil chiar in public.

Nu este singura problema legata de acest premier. PSD a avut intotdeauna etichete legate de integritatea problematica. S-au obisnuit sa fie numiti „hoti” sau „corupti”, etichete la care electoratul lor e complet insensibil.

Dar niciodata nu au fost considerati incompetenti, niciodata nu au fost suspectati de prostie. Brandul PSD a fost eficienta la guvernare. Ei bine, tocmai acest brand al PSD se face tandari acum, dupa cum avertiza demult sociologul Barbu Mateescu.

Partidului ii este jena cu acest guvern. E penibil. Electoratul isi pierde si rabdarea si increderea asaltat de balbe si carpeli, rontait de inflatie. E greu sa te uiti cu respect la dna Dancila. Iar premierii PSD au fost temuti, detestati, dar niciodata dispretuiti. Asta nu s-a intamplat pana acum.

Dincolo de teroarea instalata de dictatura lui Liviu Dragnea, PSD a inceput sa isi puna intrebari, sa se simta prost si sa-si puna serios problema daca nu cumva liderul suprem nu il duce direct in gard. Si tocmai in acest moment dificil, Victor Ponta reintra in forta in arena, avand din spate infrastructura doar adormita a UNPR, si incepe sa smulga oameni din PSD.

Da, au mai existat fosti presedinti PSD care au esuat in incercarea de a destabiliza partidul, dar niciodata situatia nu a fost similara, niciodata degringolada guvernarii nu a fost mai puternica.

Oamenii incep sa inteleaga ca danseaza pe puntea Titanicului si se suie in barcile de salvare.