Inclus în secţiunea „Trecutul prezent”, filmul va fi prezentat în Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România pe 23 şi 25 martie.

Vineri, documentarul va rula de la ora 20.30, iar duminică, de la ora 18.30, ambele proiecţii având loc la Cinemateca Eforie. Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat în vârstă de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Filmul va fi lansat în cinematografele româneşti pe 24 august, de Rollercoaster PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Pelicula, recompensată la sfârşitul anului trecut cu trofeul Porumbelul de Aur/ Golden Dove la DOK Leipzig, a fost prezentată la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului de la Zagreb pe 2 martie.

Autor: Ana Obretin – Mediafax