Filosoful Mihai Şora ar putea deveni cetăţean de onoare al Capitalei

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la propunerea consilierilor USR, „în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea valorilor culturale româneşti”.

„Ca filosof şi eseist a avut o activitate publicistică remarcabilă. Mihai Şora a avut o contribuţie importantă în societatea românească prin activitatea sa profesională desfăşurată în cadrul Editurii de Stat pentru Literatură şi Artă (redactor-şef între anii 1954 – 1969), unde s-a remarcat ca fiind fondatorul unei noi colecţii de cărţi, «Biblioteca pentru Toţi», Editurii pentru Limbi străine (şef de secţie între anii 1951 – 1954), Ministerului de Externe (referent de specialitate între anii 1948 – 1951)”, se arată în expunerea de motive a proiectului CGMB care va fi votat miercuri.

Propunerea este făcută de consilierii generali ai USR, „în semn de recunoaştere a activităţii sale şi a contribuţiei la dezvoltarea şi promovarea valorilor culturale româneşti”.

Autor: Nicolae Oprea