Greva feroviară şi aeriană de amploare în Franţa. Atenţionare de călătorie de la MAE

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că marti, 3 aprilie, va debuta o grevă de amploare şi, cel mai probabil, de lungă durată în transportul feroviar şi la compania aeriană Air France.

Astfel, la Societatea Naţională a Căilor Ferate (SNCF) va circula un tren de mare viteză din opt şi un tren regional din cinci, potrivit unul comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe remis MEDIAFAX. În circulaţia internaţională a garniturilor de tren, sunt planificate doar trei din patru trenuri Eurostar în circulaţie şi un grafic aproape normal în cazul trenurilor Thalys, spre Belgia. În schimb, nu vor circula garniturile de tren spre Spania, Italia şi Elveţia.

Conform sursei citate, greva lucrătorilor din sectorul feroviar a ajuns în faza protestelor de durată, cu încetarea lucrului timp de două zile din cinci, care ar urma să dureze 36 de zile pe parcursul a trei luni calendaristice consecutive.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Autor: Ana Petrescu