”Marele miting” pe care Liviu Dragnea îl organizează la București pentru susținerea „familiei traditionale” va avea loc pe data de 19 mai. Aktual24.ro prezintă înregistrarea unei convorbiri telefonice dintre un activist PSD și un cetățean pe care încearcă să-l convingă să participe la miting.

Potrivit celor spuse de activistul PSD, pesedistii care vor participa la mitingul lui Dragnea se vor reuni sâmbătă dimineață, pe 19 mai, în Piața Constituției din București. Ei vor fi aduși cu autocare din toată țara, iar „partidul va plăți totul”.

„Mircea Attila sunt, de la PSD Orăștie. Mi-o trimis Dorina Roșu lista. Vă sun pentru pentru mitingul de la București, de sâmbătă, 19. Eu sunt la organizația 4, vicepresedinte”, se prezintă activistul PSD unui cetățean din Orăștie, Daniel Milan.

Acesta îi oferă detalii despre data la care va avea loc mitingul, la ce oră va avea loc plecarea și care este destinația.

„Se va pleca a București cu microbuz, dimineață la 5. O să vă sune doamna Dorina Roșu. Nu se plătește nimic. Plătește partidul, am înțeles că este și ceva pachet, un suc, o apa. Ne vom întâlni în Piață Constituției. Plecăm dimineață la cinci, mai face ceva opriri, mai un mic, ceva, trebuie să ne mai relaxam”, mai informează Mircea Attila.

Interlocutorul ține să-i aducă aminte activistului PSD că cei doi lideri ai coaliției de guvernare nu au nimic de a face cu „familia traditionala”.

„Bata-i Dumnezo să-i bată, noi merem să susținem familia tradițională, da’ pe Dragnea asta cu aia de 17 ani și Tăriceanu ăla cu șase femei și noi susținem familia traditionala”, spune ironic Daniel Milan.

Activistul PSD nu l-a contrazis. „Asta este, nu avem ce face”, răspunde cu obidă Mircea Attila.

„Totul e plătit de PSD, transport, mâncare?”, mai întreabă Milan.  „Da”, prezintă asigurări activistul PSD.

Iată înregistrarea convorbirii telefonice:

Dragnea a refuzat să spună, vineri, când va avea loc mitingul pentru „familia traditionala”.

Președintele PSD a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că PSD va organiza un miting „foarte mare” pentru „a nu mai există niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD” în privința familiei tradiționale. Nimeni nu a pus însă sub semnul întrebării abordarea PSD  în privința acestui subiect.

„Cea mai importantă decizie este cea legată de propunerea pe care am făcut-o colegilor mei să organizăm un miting mare al PSD pentru susținerea familiei tradiționale. Vreau să organizăm acest miting și am luat și astăzi decizia asta, pentru a nu mai exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect”, a afirmat Dragnea la finalul ședinței CEX.

Întrebat dacă există un număr aproximativ de participanți, în condițiile în care s-a vehiculat cifră de un milion de oameni care trebuiau să vină la București, Dragnea a spus: „Va fi un miting mare. Foarte mare!”.