Ioniţă (IGPR): Concurs de angajare a psihologilor în şase unităţi – pe 17 martie

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, a anunţat luni că pe data de 17 martie va fi organizat concurs pentru angajarea specialiştilor psihologi în şase unităţi, respectiv judeţele Buzău, Bihor, Harghita, Ilfov, IGPR şi Şcoala de agenţi poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina.

„Psihologul de unitate poate avea la îndemână o fişă a angajatului pentru a identifica mai bine comportamente potenţial deviante. E important să angajăm mai mulţi psihologi şi am început acest demers. Pe 17 martie va fi un concurs pentru angajarea specialiştilor psihologi în şase unităţi”, a precizat Ioniţă, într-o conferinţă de presă la sediul IGPR.

El a arătat că Poliţia se află într-un proces de evaluare a necesarului de teste psihologice care să răspundă nevoilor instituţionale, după finalizare urmând a fi demarată procedura de achiziţie.

În cadrul conferinţei de presă, şeful IGPR a vorbit şi despre nevoia achiziţiei echipamentelor de protecţie a poliţiştilor, siguranţa fiind un element foarte important.

„Până la sfârşitul lunii martie, vom încheia un acord-cadru cu durată de patru ani prin care se vor achiziţiona veste antiglonţ şi anti-înjunghiere, este vorba despre 70.000 de bucăţi, căşti antiglonţ cu vizor – 1.000 de bucăţi şi scuturi antiglonţ – 370 de bucăţi. Nevoia reabilitării unor sedii de poliţie, atât în mediul rural, cât şi în cel urban – în luna februarie au fost atribuite 9 milioane de lei, şapte milioane dintre acestea pentru reabilitarea unor posturi de poliţie, vorbesc de cel puţin 250 de sedii de poliţie, iar două milioane de lei pentru secţii din Capitală”, a afirmat Ioniţă.

Şeful IGPR a precizat că în cadrul unei achiziţii centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Poliţiei Române îi va reveni un număr de aproximativ 800 de autospeciale.

AGERPRES/(A – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)