Administrația Prezidențială este în centrul unui scandal fără precedent. Un nume cu greutate din echipa președintelui Klaus Iohannis este vizat de acuzații grele, care fac referire la încălcarea flagrantă a legii. Traficul de influență. În opinia jurnalistului Sorin Roșca Stănescu, aceasta este infracțiunea care o vizează pe Simina Tănăsescu, consilier prezindențial.

”Este momentul să vă spun că o cunosc foarte bine pe doamna Simina Tănăsescu. Am o singură uimire în ceea ce o privește, că nu demisionează din funcția pe care o are la Cotroceni. Nu înțeleg cum un asemenea om – pe care eu îl prețuiesc- acceptă să meargă cu ochii legați să se dea cu capul de zis de dragul lui Klaus Iohannis, un președinte ratat pentru România, la fel cum a fost și Traian Băsescu. La început a fost colaboratoare apropiată a lui Traian Băsescu și știe ce a pățit din cauza lui” a spus Sorin Roșca Stănescu, la Antena 3.
”Încălcarea legii, trafic de influență”

”Sarcina ingrată de care vorbea pe bună dreptate doamna consilier Simina Tănăsescu, sarcină dată de președintele Klaus Iohannis, a constat în încălcarea legii, ca să fiu foarte exact” a spus anterior SRS.

El a adăugat că ”e vorba de un trafic de influență, dânsa a fost pusă de președintele Klaus Iohannis să facă trafic de influență, ne aflăm într-o situație în care Parchetul General trebuie să se sesizeze. Mă înduioșează ce am auzit în declarația dlui Iohannis, ce grijă avea pentru Petre Lăzăroiu. O persoană reclamată din zecile de mii de persoane împotriva cărora apar petiții la Cotroceni, din zecile de mii de persoane președintele- e înduioșător- s-a gândit că-n cazul dlui Petre Lăzăroiu să aibă loc un contact și să fie avertizat că cineva e preocupat de statutul domniei sale”.