Liviu Dragnea a fost extrem de nervos când a fost întrebat miercuri de jurnaliștii de la Parlament dacă noul Cod penal a fost făcut ca să scape de pedeapsă. „Faceți o teză de drept dacă aveți o obsesie în ce mă privește”, i-a replicat ziaristei care i-a pus prima întrebare.

Președintele PSD i-a acuzat pe ziariști că „au o problemă”, o „obsesie” cu dosarul său. De ce a schimbat prin urmare definiția abuzului în serviciu ca să scape de pedeapsă? Liviu Dragnea a răbufnit, nemaiputându-se controla: „Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și această funcție. V-o spun românește, ca la Teleorman”.

Chiar dacă opoziția susține că liderul social-democrat și-a dat cu mâna Parlamentului o grațiere, Liviu Dragnea crede că va ajunge în închisoare: „Nu cred c-o să scap”.

Dragnea a sugerat că schimbarea legislației penale a fost singura soluție pe care a avut-o la îndemână, în condițiile în care nu s-a putut negocia cu nimeni. „M-am săturat de prostiile astea. Cu cine să negociez de la statul paralel, cu Pahonțu (șeful SPP, generalul Lucian Pahonțu -n.n.)?! Noi cu cine să negociem, că nu știm cu cine?”

Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri proiectul de modificare a Codului penal. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi „pentru”, 97 de voturi „împotrivă” şi 19 abţineri. Era nevoie de minimum 165 de voturi favorabile. Nouă voturi au venit de la minoritățile naționale și unul de la PMP, proaspăt trecut la ALDE.

Editor: Loredana Voiculescu