România, o țară cu locuri superbe și un potențial turistic bogat, atrage din ce în ce mai mulți vizitatori în fiecare an. În special în această perioadă a anului, când pajiștile sunt pline de flori și colinele împădurite devin puncte de interes principal pentru turiști. Situate în satele pitorești ale Transilvaniei, aceste peisaje fermecătoare atrag privirile și inimile vizitatorilor.

România este una dintre țările cu cele mai frumoase obiective turistice din lume. De la Castelul Peleș, Tranfăgărășan, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Enisala, Delta Dunării, la Cimitirul Vesel și Cascada Cailor, există și multe alte locuri superbe pe care turiștii străini le vizitează ori de câte ori au ocazia. Patrimoniul turistic al țării noastre este unul bogat, care îi impresionează mai ales pe turiștii străini.

Mulți turiști, fie străini sau chiar români, aleg să se bucure de peisajele în culori vii din această perioadă, motiv pentru care caută să se cazeze în zone izolate, unde pot savura liniștea și frumusețea naturii înconjurătoare.

Cei care sunt sătui de forfota din orașele aglomerate, nu stau pe gânduri atunci când au ocazia de a evada într-o atmosferă liniștitoare și relaxantă din mijlocul naturii. Din fericire, există o mulțime de astfel de locuri din țara noastră care oferă astfel de lucruri.

Evadare în inima naturii. Satul din România preferat de turiștii străini și români

Satele Transilvaniei, în special cele din orașul Covasna, păstrează încă arhitectura tradițională care reflectă bogata istorie și cultura regiunii. Porțile din lemn sculptat devin emblematice pentru aceste locuri, adăugând un farmec aparte peisajului. În satul Cernat, timpul pare să fi rămas în loc, iar oaspeții sunt cazați în case tradiționale, cu interioare păstrate la fel ca acum 100 de ani. Această experiență autentică oferă turiștilor ocazia de a se conecta cu tradițiile și modul de viață al comunității locale.

„Verdeața este ceea ce îmi place foarte mult și îmi plac casele! Și cum e lemnul sculptat la porțile caselor, asta îmi place foarte mult. Rămânem la un picnic. E un picnic organizat, fiecare frumos, cu familia, ne bucuram de soare”, a declarat o turistă, pentru Știrile Pro Tv.

Satul Cernat oferă turiștilor doza de relaxare într-un cadru pitoresc

Cu peisaje pitorești, ospitalitate autentică și o moștenire culturală bogată, satul Cernat este preferat de mii de turiști.

„În perioada aceasta avem foarte foarte mulți turiști. Sunt cei care iubesc natura, iubesc florile. Pentru că înfloresc pomii, pădurea are o culoare extraordinară, pajiștile sunt frumoase”, a mărturisit Ilona Szocs, administratorul unei pensiuni, pentru sursa citată.

Sursa: CanCan.ro