Într-o postare pe Facebook, Sarateanu o acuza pe sefa TVR, Doina Gradea, ca i-a trimis mesaje prin care ii reproșa materialele difuzate pe post: „I-am incredintat lui Dragoș Pătraru cateva mostre de mesaje de pe what’s up pe care Doina Gradea mi le trimitea sistematic”.

El spune ca a fost acuzat inclusiv ca „este anti-PSD”. „Totul a culminat in plina sedinta cu acuzatia ca sunt anti-PSD pentru ca am difuzat o stire de la intalnirea premierului Dancila cu Jean Claude Junker in care reprezentantul Romaniei a avut o prestatie inconsistenta si chiar jenanta”, spune Sarateanu.

Iata mesajul jurnalistului:

Pentru mine ziua de 30 iunie va fi ultima in care voi mai fi „inregimentat” la TVR. Orice s-ar intampla dupa aceasta data nu voi mai ramane acolo, intr-o atmosfera viciata, aproape irespirabila provocata si intretinuta de actuala conducere.

Multi m-au intrebat ce am castigat dupa ce am afirmat lucruri . Am pierdut un job si asa nesigur dar am castigat sentimentul demnitatii si al respectului de sine . Cine m-a pus sa o fac ? Constiinta !
Eu nu ma mai vad capabil sa lucrez cu oameni care au asemenea comportament si isi trateaza colegii drept negri pe plantatie.

Imediat dupa postarea de pe facebook referitoare la scandalul „cap de porc” m-a sunat Doina Gradea, probabil sa ma „dojeneasca” sau sa ma „ia la intrebari”. Nu i-am raspuns . Nu am vrut sa-i raspund si m-am simtit cumplit de bine .

De ce nu am ales tacerea pentru ca vreau sa ma mai pot uita in oglinda si sa nu-mi fie rusine de meseria pe care mi-am ales-o acum 27 de ani .

I-am încredințat lui Dragoș Pătraru cateva mostre de mesaje de pe what’s up pe care Doina Gradea mi le trimitea sistematic . E tributara unor vechi reflexe pe care le avea in PRO TV si care acolo puteau părea normale prin natura business-ului si performantei acestuia. Si in TVR ar trebui sa fie normale daca ar exista criterii de performanta și evaluări pe criterii profesionale și nu pe subiectivisme .

Am fost anunțat ca nu voi mai produce 1 Matinal format pe care l-am creat si implementat pentru ca :
– nu exista chimie intre prezentatori (prezentatorii mi-au fost „serviti”, iar disfunctionalitatile dintre ei le-am semnalat eu de nenumarate ori )
– formatul nu performeaza ( dupa plecarea mea se lucreaza pe acelasi format „prost” iar producator e un tip simpatic, iesit din sistem de vreo 7 ani dar remarcabil ca prezentator de gale Local Kombat)
– pentru ca au venit invitati intr-o emisiune cei care au facut aplicatia airhelp care te ajuta sa-ti recuperezi banii de pe curse defectuoase sau neefectuate cu avionul .

Toate astea mi le-a comunicat o distinsa doamna ce indeplineste functia de producator general, dar pe care din motive medicale ( ale ei , bineinteles) nu-mi amintesc sa o fi vazut la serviciu in decurs de un an de mai mult de 4,5 ori .

Doina Gradea nu a avut curajul sa-mi spuna ceva in fata, ci doar sa-si foloseasca „ostasii” credinciosi si fideli partizani pentru a ma indeparta , pentru ca am infruntat-o in mai multe sedinte legate de 1 Matinal .

Nu numai ca nu a fost capabila sa asculte explicatii si propuneri, ci mai mult a adoptat acelasi tip de atitudine agresiva probata si in recentele inregistrari .

Pentru ca am avut curajul sa ii dau replica si sa arat ca „imparatul e gol ” probabil s-a razbunat .

Totul a culminat in plina sedinta cu acuzatia ca sunt anti-PSD pentru ca am difuzat o stire de la intalnirea premierului Dancila cu Jean Claude Junker in care reprezentantul Romaniei a avut o prestatie inconsistenta si chiar jenanta. Vizita de la Bruxelles fusese analizata si de Cristian Pantazi pe atunci la HotNews in completarea aceluiasi subiect. Stirea ca atare a intrat la Ora de Stiri iar la 1 Matinal a ramas nemodificata. Pentru ca i-am spus DG ca „ce a intrat pe post pentru mine e validat” am avut repercusiuni.

Nu-mi pare rau de nimic, ci doar de oamenii cu care am lucrat si care sunt nevoiti sa stea inca ” in lant”. Eu am decis sa rup lantul, sa spun ceea ce gandesc, sa-mi pot exprima ideile fara frica de a mai pati ceva la serviciu .

Eu nu mi-am sters contul de facebook asa cum mi s-a sugerat , eu nu imi ascund opiniile , am destul de multa experienta sa gandesc si sa muncesc liber . Nu fac politica , fac doar jurnalism. Atat cat se mai poate numi jurnalism .

E important ca oameni din TVR au început sa vorbească și tăcerea nu mai ajută pe nimeni . Nici măcar călușul în gură nu se mai poate pune oricui.