În Iaşi, oraş inimă a Moldovei, există un loc al groazei, un cămin unde oameni şi copii vulnerabili, cu handicap sunt forţaţi să stea la un loc cu criminali, infractori, căzând adesea victimă a violenţei acestora. În sprijinul acestor oameni chinuiţi vine, culmea, nu Primăria sau autorităţile de resort, ci o tânără care a locuit şi ea ani de zile în acel cămin de unde a reuşit cu multă perseverenţă să scape.

Deşi mamă a trei copii şi femeie fragilă, Oana Vasiliu luptă să-i ajute pe cei care nu au fost atât de norocoşi ca ea şi nu au reuşit să-şi schimbe soarta. Pentru eforturile ei, Oana a fost onorată joi cu premiul Puterea din Canta 60B, Campania „Revoluţia celor din Căminul Social Canta”, la Gala Premiilor Participării Publice, ediţia a IX-a, organizată de Centrul de Resurse pentru Participare Publică.

„În Iaşi e numit centru de exterminare, pentru că în 9 metri pătraţi locuiesc familii cu mulţi copii şi nu ştim de ce, Primăria alege să ducă în bloc social oameni bolnavi şi în special copii cu autism şi epilepsie. Sunt foarte mulţi copii acolo bolnavi şi asta e strigător la cer. (…) E inuman să ţii oameni, copii bolnavi într-un asemenea spaţiu!’, declară Oana Vasiliu.

Link video:

http://epochtimes-romania.com/video/nefericitii-iasului-cazati-intr-un-centru-de-exterminare-mama-a-trei-copii-premiata-pentru-ajutorarea-lor–2865