„Le atrag din nou atenţia acestor oameni: nu poţi să faci un bâlci din această comisie de anchetă. SPP este o instituţie extrem de importantă, o instituţie cu o structură militară, care are reguli de funcţionare extrem de stricte. Nu poţi să faci un balamuc acum din chestia asta şi să te apuci acum să speli rufele în public şi să faci o comisie de anchetă pe nişte chestiuni care nu au absolut niciun fel de fundament. Dacă nu se trezesc şi nu se liniştesc, evident, vom ataca la CCR hotărârea de înfiinţare a comisiei, pentru că dacă nu avem capacitatea să îi convingem prin argumente, ei având o majoritate parlamentară, ne rămâne această cale”, a afirmat Orban joi seară la Realitatea TV.

El susţine că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, vrea înfiinţarea acestei comisii de anchetă, pentru a controla, prin efectivele Ministerului de Interne, ce face fiecare demnitar.

„Aici eu am o teorie. Dragnea le-a ordonat miniştrilor să renunţe la paza SPP ca să poată să îi controleze ei, prin efectivele din Ministerul de Interne, condus de Carmen Dan, adică de el, care ar putea să le ofere paza şi care ar putea să-i furnizeze informaţii la zi domnului Dragnea despre ce face fiecare demnitar. Eu cred că tot paranoia lui Dragnea, obsesia lui de a controla tot ce se întâmplă în Guvern şi în toate instituţiile în care şi-a numit oameni este cea care a dus la decizia asta”, a declarat Orban.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului se va reuni marţi, la ora 14,00, pentru un vot asupra hotărârii de înfiinţare a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţilor directorului SPP, Lucian Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare. AGERPRES/(A, AS – autor: Livia Popescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Daniela Juncu)