OSCAR 2018 | „The Shape of Water”, marele câştigător/ Gary Oldman şi Frances McDormand, cei mai buni ACTOR şi ACTRIŢĂ / Guillermo del Toro, desemnat cel mai bun REGIZOR/ Ce trofee s-au DECERNAT | LIVE TEXT

Cea de-a 90-a ediție a galei premiilor Oscar - cele mai importante trofee ale industriei cinematografice americane - a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles.

„The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 90-a ediție a galei Academiei de film americane, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Filmul „Forma apei/ The Shape of Water”, scris şi regizat de Guillermo del Toro şi având în distribuţie actori celebri precum Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, era lider în topul nominalizărilor la Oscar, cu 13 selecţii.

„The Shape of Water” este marele câştigător al galei Oscar 2018, cu patru trofee, celelalte trei premii Oscar fiind acordate pentru cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră (Alexandre Desplat) şi cea mai bună regie artistică (Paul Denham Austerberry, Shane Vieau şi Jeffrey A. Melvin).

La premiul Oscar pentru cel mai bun film au mai fost nominalizate „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, „The Post”, de Steven Spielberg, „Get Out”, de Jordan Peele, „Darkest Hour”, de Joe Wright, „Lady Bird”, de Greta Gerwig, „Call Me By Your Name”, de Luca Guadagnino, „Phantom Thread”, de Paul Thomas Anderson, şi „Dunkirk”, de Christopher Nolan.

CITEŞTE LISTA COMPLETĂ A CÂŞTIGĂTORILOR

UPDATE 6.33 Frances McDormand a primit premiul pentru cea mai bună actriţă

Frances McDormand a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, pentru interpretarea din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

La premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal au mai fost nominalizate Sally Hawkins, „The Shape of Water”, Margot Robbie, „I, Tonya”, Saiorse Ronan, „Lady Bird”, Meryl Streep, „The Post”.

Acesta este al doilea trofeu Oscar pentru McDormand, din cinci nominalizări.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriță i-a revenit Emmei Stone, pentru rolul din „La La Land”, de Damien Chazelle.

UPDATE 6.24  Oscar 2018: Gary Oldman este câştigătorul premiului pentru cel mai BUN ACTOR

Gary Oldman a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru partitura din „Darkest Hour”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Timothée Chalamet, „Call Me by Your Name”, Daniel Day-Lewis, „Phantom Thread”, Daniel Kaluuya, „Get Out”, şi Denzel Washington, „Roman J. Israel, Esq”, au fost ceilalţi nominalizaţi la premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin.

Aceasta a fost a doua nominalizare la Oscar pentru Gary Oldman.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Casey Affleck, pentru interpretarea din filmul „Manchester by the Sea”.

UPDATE 6.10 Oscar 2018: Guillermo del Toro, desemnat cel mai bun regizor

Guillermo del Toro a primit premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru lungmetrajul „The Shape of Water”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat Christopher Nolan – „Dunkirk”, Jordan Peele – „Get Out”, Greta Gerwig – „Lady Bird”, Paul Thomas Anderson – „Phantom Thread”.

Aceasta a fost a patra nominalizare la premiile Oscar pentru Del Toro şi prima lui victorie.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun regizor a fost primit de Damien Chazelle, pentru filmul „La La Land”.

UPDATE 5.41 Oscar 2018: „Get Out” – premiul pentru cel mai bun scenariu original

Lungmetrajul „Get Out”, de Jordan Peele, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original, la cea de-a 90-a ediţie a galei Oscar, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Premiul a fost primit de Jordan Peele, care a scris, regizat şi produs acest film, pentru care a primit trei nominalizări la Oscar.

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate lungmetrajele „The Big Sick”, „Lady Bird”, „The Shape of Water”, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Anul trecut, premiul i-a revenit lungmetrajului „Manchester by the Sea”.

UPDATE 5.36 Oscar 2018: „Call Me by Your Name” – premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

Filmul „Call Me by Your Name”, de Luca Guadagnino, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 90-a ediție a galei Oscar, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Premiul i-a fost acordat scenaristului James Ivory. Acesta este primul trofeu pentru Ivory, din patru nominalizări la premiile Oscar.

„The Disaster Artist”, „Logan”, „Molly’s Game”, „Mudbound” au fost și ele nominalizate la premiul Oscar 2018 pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Anul trecut, acest premiu i-a revenit peliculei „Moonlight”, de Barry Jenkins.

UPDATE 4.34 Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin

Una Mujer Fantástica/ A fantastic woman”, de Sebastián Lelio, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin, la cea de-a 90-a ediție a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Acesta este primul Oscar primit de o producţie din Chile, din două nominalizări.

Pentru același premiu au mai concurat lungmetrajele „On Body and Soul”, de Ildikó Enyedi (Ungaria), „The Insult”, de Ziad Doueiri (Liban), „Loveless”, de Andrey Zvyagintsev (Rusia), „The Square”, de Ruben Östlund (Suedia).

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin i-a revenit producției „The Salesman”, scrisă și regizată de iranianul Asghar Farhadi.

UPDATE 4.32 Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

Actrița Allison Janney a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din „I, Tonya”, la cea de-a 90-a ediție a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru același premiu au mai fost nominalizate Mary J. Blige, „Mudbound”, Lesley Manville,” Phantom Thread”, Laurie Metcalfe, „Lady Bird”, Octavia Spencer, „The Shape of Water”.

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Allison Janney.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar i-a fost acordat Violei Davis, pentru partitura din lungmetrajul „Fences”.

UPDATE 3.46 Oscar pentru cel mai bun documentar

Lungmetrajul „Icarus”, de Bryan Fogel și Dan Cogan, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, la cea de-a 90-a ediție a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate documentarele „Abacus: Small Enough to Jail”, „Faces Places”, „Last Men in Aleppo”, „Strong Island”.

UPDATE 3.20 Cel mai bun actor în rol secundar

Sam Rockwell a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru actorul Sam Rockwell.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat Willem Dafoe, „The Florida Project”, Woody Harrelson, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, Richard Jenkins, „The Shape of Water”, Christopher Plummer, ” All the Money in the World”.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost atribuit lui Mahershala Ali, pentru rolul din „Moonlight”.

Ana Obretin – Mediafax