Autoritățile din județul Vâlcea au mers să efectueze verificări la azilul ”Casanova”, din Vâlcea. Patronul azilului, Constantin Dumitrescu, refuză să deschidă porțile autorităților. Autoritățile susțin că încearcă să verifice cei 39 de bătrâni care sunt în interior și eventual să îi transporte la spital.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care Prefectul Județului Vâlcea a dispus închiderea centrului respectiv și relocarea persoanelor instituționalizate către alte centre.

”Vor să-mi închidă căminul pentru faptul că e cel mai ieftin cămin din toată ţara, nu numai din Vâlcea. Au venit porniţi să îi ia. Au fost în control şi ieri, au fost în control şi azi, ieri am luat amenzi, azi am luat încă o amendă.

Au venit inclusiv cu mascații (…) au venit toate autoritățile posibile. Mi-au dat amendă 7000 de lei. Eu vreau să îmi dea hârtie la mână, vreau hârtie la mână.”, a spus patronul.

După aproximativ 15 minute de discuții, patronul a pretins că nu știe faptul că vorbește în direct la Antena 3 CNN.

”Nu știu exact cu cine vorbesc, probabil vorbesc cu președintele Consiliului Județean. Cu cine vorbesc?”, a spus patronul.

Prefectul județului Vâlcea susține că în azilul ”Casanova” bucătăria era insalubră și în camere s-a găsit murdărie.

”Situația este clară, organele abilitate au dispus o serie de măsuri, care nu au fost respectate. Organismele specializate au luat decizia de a închide pentru 6 luni acest azil. OPC-ul a luat act de condițiile existente în acest cămin. S-au găsit condiții necorespunzătoare, bucătăria nu corespundea, camerele erau murdare și multe alte nereguli. Deși s-a luat decizia de a închide bucătăria, aceasta a fost folosită în continuare”, a spus Mihai Oprea.

Sursa: stiripesurse.ro