Vicepreședintele PSD Robert Negoiță a declarat, luni, înaintea ședinței Biroului Permanent al partidului, că suspendarea președintelui Klaus Iohannis ar însemna ”sa intrăm într-o aventură” și considera că social-democrații nu ar trebui să meargă pe acest drum.

Suspendarea președintelui ar însemna pentru Romania sa intrăm într-o aventură. ”Consider că ar fi imprudent și nu ar trebui să facem treaba asta”, a spus vicepreședintele PSD.

Președintele PSD Liviu Dragnea a evitat să comenteze subiectul suspendării. ”Azi discutam despre miting”, a declarat șeful PSD. La insistentele jurnaliștilor, Dragnea a adăugat că „rămân la aceeași idee”.

Liderul PSD Alba, Ioan Dirzu, spune că va strânge semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care acesta nu semnează decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Declarația vine în contextul în care social-democrații s-au reunit luni, începând cu ora 11, în prima ședință a Biroului Permanent National după decizia Curții Constituționale privind revocarea lui Kovesi.

Autor: IOANA HURDEA