Premierul Viorica Dancila a comis o noua gafa, de data aceasta la o intalnire cu premierul unui stat strain. Aflat in vizita oficiala in Romania, premierul Croatiei a fost cat pe ce sa fie impiedicat de Dancila sa asculte imnul tarii sale.

Prim-ministrul Republicii Croatia, Andrej Plenkovic, a fost primit cu onoruri militare, vineri, la Palatul Victoria, insa Dancila a comis o gafa de protocol majora. In momentul in care fanfara militara a inceput sa intoneze imnul Croatiei, Dancila i-a facut semn premierului Andrej Plenkovic sa coboare de pe podium. Acesta insa i-a facut semn sa ramana si si-a dus mana la inima. Dupa ce s-a balanganit stanjenita, Dancila a inteles ca trebuie sa stea pe loc.

In cadrul ceremonialului au fost intonate imnurile celor doua state si a fost trecuta in revista garda militara de onoare.

Dupa momentul fotografiei oficiale, cei doi prim-ministri vor avea convorbiri oficiale in plenul celor doua delegatii.

Convorbirile vor fi urmate de semnarea, in prezenta premierilor, a „Declaratiei de Intentie intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Croatia privind consolidarea cooperarii bilaterale in domeniile apararii si securitatii”.

Premierul croat va sustine, apoi, declaratii comune de presa alaturi prim-ministrul roman.

In cadrul vizitei in Romania, seful Executivului de la Zagreb va avea o intrevedere cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, la Parlament si convorbiri oficiale cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.