“Imaginile sunt în atenţia Direcţiei Generale de Jandarmi a Capitalei care va face o analiză serioasă asupra modului în care a acţionat”, a afirmat Enache, conform news.ro.

El a susţinut că jandarmul ”şi-a pierdut calmul sub presiunea mulţimii care încerca cu forţa să desfacă barajul”.

“E o acţiune individuală a unui jandarm, care nu poate fi generalizată”, a precizat Georgian Enache.

El a remarcat că prin modul în care au acţionat la protestele de sâmbătă, jandarmii au reuşit să prevină apariţia unor incidente.

 

PRECIZARE referitor la filtrele instituite de jandarmi în zona exterioară a Pieței Universității, facem următoarele precizări:
1. Scopul acestor măsuri este unul preventiv pentru a descuraja eventuale acte de tulburare a ordinii publice. Astfel de măsuri se iau de multe ori cu ocazia unor manifestări publice care presupun prezența unui număr mare de persoane.
2. Eficiența acestei măsuri s-a demonstrat și în această seară. În urma acestor controale, asupra câtorva persoane au fost găsite arme albe, cuțite, sisuri, box-uri sau lanțuri, materiale care dacă ar fi fost folosite, ar fi putut provoca rănirea grava a participantilor.
În continuare vom păstra aceste măsuri pentru a ne asigura că toți cei prezenți vor fi în deplină siguranță
3. Chiar dacă acel pistol de jucărie gasit asupra unui protestatar nu prezenta un pericol fizic iminent, din punct de vedere psihologic, acesta putea crea panică, situație care ar fi putut degenera într-o busculadă cu urmări greu de anticipat.
4. Facem în continuare un apel la calm și cooperare, întrucât aceste măsuri au fost luate exclusiv pentru siguranța participanților la această manifestație publică.
5. Asigurăm cetățenii Capitalei că, față de cei care au avut intenția de a genera violențe, vor fi luate toate măsurile legale, conform legii.