”Nivelul intelectual de la care este condusa tara este foarte scazut si nociv pentru viitorul tarii. Cum schimbam chestia asta, trebuie sa ne intrebam. Raspunsul, nu stiu de unde trebuie sa vina”, a spus Rebengiuc. Actorul a subliniat ca trebuie iesit in mod masiv la proteste, altfel ”ne agitam in van”.

El a aratat ca exista ”o majoritate care este rauvoitoare fata de viitorul tarii”, iar protestele ”pot impiedica luarea unor masuri aberante si nesanatoase pentru tara”. Rebengiuc a subliniat ca el insusi face parte din statul paralel, semnificatia acestui stat fiind cel care ”se opune masurilor aberate ale Parlamentului si Guvernului”.

De asemenea, el a acuzat ca ”in acest moment, politicienilor „li se inlesneste calea spre hotie”.

Proteste fata de coalitia de guvernare sunt programate sambata, de la ora 18.00, in Bucuresti, in peste 20 orase din tara, dar si in diaspora. Oamenii acuza coalitia PSD-ALDE ca nu si-a respectat promisiunile facute in campania electorala, iar metodele si actiunile acesteia ”au ca efect indepartarea Romaniei de standardele europene si democratice si aruncarea ei in liga regimurilor autocratice”. Apelul la protest a fost facut pe Facebook pe paginile ”Vrem Europa, nu Dictatura”, de catre comunitatile civice Coruptia Ucide, Rezistenta, Insistam, Reset, Initiativa Romania, Actiunea Civica Galati, Declic, Uniti Salvam, Umbrela Anticoruptie Cluj si Aradul Civic.