S-a declanșat Mecanismul European de protecție civilă! Vezi ce bolnavi sunt vizați!

Ministerul Sănătății a activat Mecanismul European de Protecție Civilă privind o alertă europeană pentru România, din cauza crizei de imunoglobulină. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că prin acest mecanism România va primi imunoglobulină din partea statelor europene, care au necesar disponibil.

”Am informat cabinetul primului ministru, pe doamna prim-ministru și a fost de acord să activăm mecanismul de Alertă la nivel european prin care solicităm imunoglobulină pentru și statele care au la dispoziție acest medicament, ne pun la dispoziție.

Am aflat sâmbătă câți pacienți au nevoie de imunoglobulină, eu am vorbit în februarie cu furnizorii și aveam niște promisiuni, dar eu nu mai cred în astfel de promisiuni. Sunt foarte mulți pacienți care au nevoie de acest medicament.

Din estimările primite de la CNSAS și Agenția Națională a Medicamentului avem nevoie de 5000 de fiole lunar. Luna trecută am 1600 de fiole, care s-au epuizat foarte rapid. Chiar nu mai putem aștepta, România are nevoie de imunoglobulină. Nu cred că trebuie să negociem viețile oamenilor. Săptămâna viitoare voi mai avea o întâlnire cu reprezentanții producătorilor de medicamente”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Ministrul Sănătății susține că nu a primit încă date despre resursele disponibile în statele europene, însă s-a arătat optimistă că statele mari din UE vor ajuta România.