Simona Halep, liderul clasamentului WTA, a reuşit calificarea în semifinalele turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells.

Sportiva din România a trecut cu mari emoții de croata Petra Martic, într-o partidă care a durat 2 ore şi 24 de minute şi care s-a întins pe trei seturi, 6-4, 6-7, 6-3.

Simona Halep este astfel prima jucătoare care a ajuns în semifinalele turneului din California și este nevoită să aștepte duelul dintre Karolina Pliskova şi Naomi Osaka pentru a-și afla adversara din turul următor.

Susţinută de o mulţime de fani români, Simona a început bine partida cu Martic şi a făcut break repede, profitând de emoţiile pe care le-a arătat adversara ei. Jucătoarea din România a servit excelent, capitolul la care a progresat cel mai mult în ultimele luni, şi nu i-a oferit nici măcar o şansă de break Petrei în primul act, pe care l-a câştigat cu 6-4, în 40 de minute de joc.

Martic a părut că a trecut peste miza partidei în debutul setului secund, pe care l-a dominat, iar după trei game-uri conducea cu un liniştitor 3-0. Liderul mondial şi-a regăsit însă cadenţa la serviciu, a reuşit să stea mereu în apropierea croatei, iar în game-ul al nouălea a reuşit re-break-ul care i-a permis să ducă setul în tie-break. Croata a avut o prestaţie excelentă în tie-break, iar în cele din urmă a trimis meciul într-un set decisiv care se anunţa extrem de atractiv.

Locul 51 WTA a început excelent şi setul decisiv, fiind la conducerea schimburilor, iar acest lucru s-a resimțit și pe tabela de marcaj. Martic conducea după patru game-uri disputate cu 3-1 și părea să scape în învingătoare. Simona Halep a arătat însă din nou o capacitate fizică și mentală excelentă în momentele-cheie și avea să-și treacă în cont următoarele cinci game-uri. A câștigat decisivul cu 6-3, în 48 de minute, și s-a calificat în semifinale.

A fost foarte greu să joc azi din cauza vântului şi jocului ei variat. Nu ştiu cum am câştigat, dar am câştigat. Vântul nu ne-a dat ritm, dar am refuzat să pierd acest meci. Am vrut să mă bucur şi eu de atmosfera de la meciul surorilor Williams, sunt o fană a lor, sper să mai joace mulţi ani de acum înainte”, a spus Halep după meci.

Simona Halep a reuşit astfel să bifeze pentru al treilea an consecutiv penultimul act de la Indian Wells, ceea ce îi garantează un premiu în valoare de $327,965 şi 390 de puncte în ierarhia WTA.

Autor: Vasile Cenuşă