De la 1 ianuarie 2019, mai multe categorii de demnitari, inclusiv primari şi şefi de consilii judeţene, au indemnizaţii mai mari. De asemenea, salariile în sectorul bugetar au crescut ameţitor, iar guvernanţii se dau de ceasul morţii să asigure condiţii cât mai bune de detenţie, ba chiar să elibereze deţinuţi periculoşi din puşcării pe motiv că le-ar fi fost încălcate anumite drepturi. Iar indemnizaţiile pentru parlamentari aproape că s-au triplat din 2016 încoace!

Pe acest fond, decizia luată de curând de Senat de a respinge o propunere de majorare a alocaţiilor pentru copii de la 84 la 200 lei este de-a dreptul cinică şi demonstrează o dată în plus „grija” pe care statul o poartă familiei şi viitorului acestei ţări! Nu sunt bani, aşadar, pentru copii, dar sunt bani pentru sinecuri, pentru aleşi şi pentru alte categorii favorizate de un sistem de-a dreptul bolnav!

Printre cei care au votat împotriva majorării alocaţiilor se numără şi senatorii de Argeş Cristina Stocheci, Gheorghe Marin şi Şerban Valeca, toţi de la PSD. Alocaţiile pentru copiii cu vârste până la 18 ani (circa 110.000 numai în Argeş) au fost stabilite la cuantumul de 84 lei pe lună în anul 2015, iar de atunci nu s-au mai modificat deloc, deşi toţi politicienii clamează peste tot grija pentru copii şi familie.