SURSE Dezvăluiri INCENDIARE dintr-un dosar al DNA – Un milion de euro pentru intervenția la Emil Boc/ O apropiată a fostului premier, trimisă în judecată

Procurorii DNA anunțau, ieri, că au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Amal Vanessa Youness, sub acuzația de trafic de influență. Cauza ar fi o parte din dosarul Microsoft si, conform procurorilor, femeia ar fi pretins si primit 1.000.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar pentru aprobarea unor documente ce priveau licențele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale în școli.

Surse judiciare au declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că înaltul demnitar pe lângă care ar fi promis că intervine Amal Vanessa Youness ar fi Emil Boc, la momentul presupuselor fapte premier al României. Surse avizate susțin că cei doi ar fi în relații apropiate.

Procurorii anunță că au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile, precum 4 terenuri, 6 apartamente si 2 garaje ce apartin femeii.

„În perioada februarie – august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins și ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promițând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licențele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale în școli.

Documentația respectivă a fost aprobată la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menționate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinși, în două tranșe, printr-un intermediar, astfel:

– suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăți controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011),

– restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar”, transmitea, ieri, DNA, printr-un comunicat de presa.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.