Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu insinuează în mod voalat că tinerii care o apreciază pe șefa DNA sunt proști. Acesta mai susține că este dezamăgit și are un gust amar atunci când vede tineri care merg la manifestări publice, unde militează pentru ”slava instituțiilor represive ale statului”. 

Șeful senatului nu este la prima sa abatere. Acesta i-a jignit și pe votanții președintelui Iohannis: ”Atâta îi duce mintea (pe votanții lui Iohannis – n.r.)”, a afirmat Tăriceanu, adăugând că acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că unii dintre votanții președintelui sunt oameni cu pregătire. ”Ei vor să vadă sânge pe pereți, spectacolul cătușelor. Atâta înțeleg ei din democrație”, a mai afirmat liderul ALDE.

”Sunt dezamăgit și am un gust amar când văd, uneori, tineri care merg chiar la manifestări publice, unde parcă militează pentru slavă instituțiilor represive ale statului, parcă și-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea și atâta înțeleg ei din ceea ce înseamnă o țară europeană, o țară liberă, o țară democrată. Îi compătimesc pe acești tineri și compătimesc și partidele din care fac parte, pentru că, în loc să le insufle idealuri mărețe, așa cum poate am avut noi în momentul căderii comunismului, îi lasă să se ducă pe acest drum care este surprinzător pentru toată lumea”, a declarat Tăriceanu, duminică, la Gala Premiilor Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE), de la Palatul Parlamentului.