Tăriceanu, despre evaluarea secretarilor de stat: Am luat o decizie, o vom anunţa, va fi o surpriză

Preşedintele ALDE, Călin Popesuc-Tăriceanu, a declarat, luni, că a făcut evaluarea secretarilor de stat şi a luat o decizie în acest sens, însă că urmează să o anunţe când va face schimbările acestora, adăugând că va fi o surpriză.

Întrebat dacă a luat o decizie după evaluarea secretarilor de stat, Tăriceanu a răspuns că da. „Decizia am luat-o, dar nu am anunţat-o. O să anunţăm când facem schimbările la secretarii de stat. Vă lăsăm să aveţi o surpriză”, a precizat liderul ALDE.

De asemenea, în privinţa evaluării miniştrilor, acesta a reiterat că este prea devreme pentru acest lucru, având în vedere că Guvernul a fost recent instalat.

„Altfel, facem lunar evaluări în ceea ce înseamnă îndeplinirea termenilor, sarcinilor, din programul de guvernare și, dacă apar anumite probleme, obstacole, atunci sigur că putem să discutăm cu colegii noștri miniștri, să ne explice de ce au intervenit aceste întârzieri, nerealizări și acest lucru îl facem permanent”, a adăugat Tăriceanu.

Totodată, preşedintele ALDE a susţinut că nu a discutat despre remanierea mniştrilor ALDE nici în partid, nici cu liderul PSD, Liviu Dragnea, şi nici nu premierul Viorica Dăncilă.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Energiei, Anton Anton, după ce au apărut informații în spațiul public referitoare la o posibilă remaniere a acestuia, Tăriceanu a răspuns: „Da, sunt foarte mulțumit. Nu a fost niciun zvon, asta a fost o ştire de presă fără să existe în spate nimic concret, deci intră la categoria a ceea ce, mai nou, se numește fake-news”.

Autor: Iasmina Ardelean