Pledoariile finale în procesul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, au fost prezentate marți la Înalta Curte.

Procurorul DNA a cerut 3 ani de închisoare cu executare pentru șeful ALDE, acuzând că a mințit sub jurământ în 8 spețe și că educația și „nivel intelectual ridicat” ar fi trebuit să îl împiedice să mintă. Unul dintre martorii cheie este una dintre fostele soții ale lui Tăriceanu, Ioana Valmar.

În schimb, avocatul lui Tăriceanu a cerut achitarea, susținând că „fapta nu există”. În plus, a cerut excluderea și anularea interceptărilor telefonice, pe motiv că sunt realizate pe mandate de siguranță națională și nu ar putea fi folosite în dosare penale.

În ultimul cuvânt în fața magistraților, Tăriceanu a susținut că e nevinovat, că a fost sincer, nu a mințit, și că acuzațiile se bazează pe „mistificări și speculații”. „Faptul că am fost târât în acest proces mi-a afectat imaginea, și mi-a afectat familia și poziția publică”, a încheiat Tăriceanu.

Instanța a anunțat că se va pronunța în acest caz pe 22 mai.