Traficul aerian, dat peste cap: întârzieri masive pe Aeroportul Otopeni, din cauza ploii îngheţate / Cod PORTOCALIU de polei în Bucureşti şi 12 judeţe

Din cauza ploii îngheţate, care aşterne polei pe pistele Aeroportului Otopeni, mai multe curse aeriene sunt întârziate cu cel puţin 20 de minute, duminică, atât la decolare cât şi la aterizare, iar cursa Lufthansa de la Frankfurt la Bucureşti a fost anulată.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, peste 1.500 de pasageri sunt afectaţi de această situaţie.

„În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie”, arată reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Deciziile referitoare la decolare aparţin piloţilor.

Printre cursele întârziate se numără – potrivit datelor postate pe site-ul CNAB – sosirile de la Eliat (Wizz Air), Larnaca (Blue Air), Varşovia (LOT), Amsterdam (KLM).

Ploaia îngheţată a dus şi la blocarea liniei de tramvaie 41 a RATB (Bucureşti), dar şi la închiderea unui segment din Autostrada Soarelui.

Cod portocaliu de polei în Bucureşti şi 12 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, atenţionări cod portocaliu de polei pentru municipiul Bucureşti şi 12 judeţe.

în municipiul Bucureşti meteorologii anunţă depuneri semnificative de polei, mai ales pe conductori, arbori si obiecte din apropierea solului.

De asemenea, judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi sunt sub cod portocaliu de polei. Atenţionările sunt în vigoare până la ora 18.00. Ulterior au fost adăugate alte două judeţe, Constanţa şi Tulcea. În cazul celor două judeţe, atenţionarea este în vigoare până la ora 18.30.