Datele de până acum arată că 2.000 de minori au trecut prin această traumă. Cel pus la zid din cauza acestei situații este chiar președintele Donald Trump. Până și soția sa, Melinda, l-a criticat pentru această situație.

După cum arată portalul www.digi24.ro, ONU a luat deja atitudine, susținând că este inadmisibil comportamentul autorităților americane.

În presa de peste Ocean au apărut mai multe relatări despre momentele cumplite prin care au trecut atât părinții, cât și copiii lor.

Sute de americani protestează la granița între SUA și Mexic, cerând ca aceste practici să înceteze.

Posturile de televiziune au transmis imagini șocante din momentele în care copiii sunt smulși din brațele părinților lor de către polițiști.

Un membru al Congresului, Jerrold Nadler, spune că “am aflat despre copii smulşi din braţele părinţilor, sugari separaţi de mamele lor, copii cu dizabilităţi luaţi de lângă părinţii lor, şi chiar un tată atât de afectat, încât a ales mai degrabă să-şi ia viaţa, decât să fie despărţit de copiii lui”.

Consilierul soției președintelui american, Stephanie Grisham a spus că Melania Trump „ detestă să vadă copii separaţi de familiile lor. Doamna Trump consideră că avem nevoie să funcţionăm ca o ţară care respectă toate legile, dar şi o ţară care este guvernată cu suflet”

La rândul său, președintele Trump se apără și aruncă vina pe legile actuale. Însă promite că lucrurile vor fi rezolvate. “Statele Unite nu vor deveni o tabără de migranţi şi nu vor fi un centru pentru refugiaţi. Nu vor fi! Nu câtă vreme sunt eu aici! Separarea copiilor se întâmplă din cauza unor legi cumplite, sunt oribile. Ceea ce se întâmplă e atât de trist, atât de trist, dar putem rezolva problema rapid, frumos şi aşa vom fi în siguranţă”, a spus Trump.

Autor: Vasile Andrei