Cel puţin opt persoane au fost ucise şi 13 rănite într-un atac armat în apropiere de orașul Mladenovac, 60 de kilometri sud de Belgrad, la doar o zi după atacul armat de la şcoala „Vladislav Ribnikar” în urma căruia au murit nouă oameni, scriu publicațiile sârbe Blic și Telegraf.

Atacul armat a avut loc joi seară, 4 mai, după ora locală 23.00, iar atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mişcare şi apoi a fugit.

Uroš B., în vârstă de 21 de ani, autorul masacrului, a fost căutat toată noaptea de poliţie, cu elicoptere, camere termice și câini polițiști, dar nu a fost prins.

Presa locală susține că, după s-ar fi certat cu un ofițer de poliție, în satul Malo Orasje, suspectul și-a luat arma și l-a împușcat pe agent și pe sora acestuia. Apoi s-a urcat în mașină și a împușcat, aparent la întâmplare, un grup de pesoane de pe o bancă din satul vecin, Dubona, și a tras și la Sepsin.

Bărbatul a împușcat, în total, 25 de persoane. Cea mai tânără victimă este un copil de 14 ani.

Operațiunile de căutare ale ucigașului au fost coordonate de ministrul de interne Bratislav Gasici, aflat la fața locului. Oficialul a catalogat atacul drept un „act terorist”.

În zonă a fost declarată „stare de asediu”. Se suspectează că ucigașul s-a ascuns în satul Sepsin. Forțele Speciale nu permit nimănui să se apropie de satele în care au avut loc împușcăturile.

UPDATE ora 9.50. Ministerul de Interne de la Belgrad a anunțat, oficial, arestarea tânărului suspectat de crime. Potrivit bilanțului expus de autortițăți, el a ucis opt persoane și a rănit 14, relatează Kurir.

Sursa: Libertatea.ro