Un nou mega-oraș pe harta lumii. Două state pun la bătaie 10 miliarde de dolari pentru a-l construi

Arabia Saudită și Egipt au încheiat un acord pentru a crea un fond comun de 10 miliarde de dolari, menit să finanțeze dezvoltarea unui mega-oraș în sudul Egiptului, în peninsula Sinai, potrivit CNBC, notează zf.ro

26504366 - highly detailed earth, illuminated by moonlight the glow of cities sheds light on the detailed exaggerated terrain night earth saudi arabia

Deal-ul a fost anunţat duminică, după ce Prinţul Coroanei Mohammed bin Salman s-a întâlnit cu preşedintele egipean Abdel Fattah al-Sisi în Cairo. Aceasta a fost prima călătorie oficială a lui Bin Salman de când a preluat conducerea în 2017.

Arabia Saudită şi Egipt, cele mai populate şi mai bogate state arabe, și-au consolidat relațiile strategice de când Sisi a venit la putere în 2013.

Acordul de a crea un mega-oraș vine la trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din Egipt, președintele Sisi încercând să obțină un al doilea mandat. Votul a generat reacții la nivel internațional, criticii acuzând Egiptul că nu păstrează un cadru democratic.

Autor: Alex Ciutacu