Acasă SOCIAL VICTIMA ISTERIEI „AMBULANȚA NEAGRĂ”: SCRIITOAREA BRĂILEANCĂ DOINA POPESCU, AGRESATĂ ÎN BUCUREȘTI DE...

VICTIMA ISTERIEI „AMBULANȚA NEAGRĂ”: SCRIITOAREA BRĂILEANCĂ DOINA POPESCU, AGRESATĂ ÎN BUCUREȘTI DE NIȘTE ROMI

* microbuzul cu care umblă prin țară în cadrul turneului „Ambulanța pentru Literatură” a fost confundat cu „ambulanța neagră care fură copii” * mai mulți indivizi de etnie romă au sărit s-o bată, azi noapte, în Capitală, în zona Gării de Nord * polițiștii au scăpat-o pe Doina Popescu din mâinile agresorilor

Isteria „ambulanței negre” care fură copii pentru organe a ajuns, azi noapte, într-un punct extrem. Scriitoarea Doina Popescu-Brăila, inițiatoarea turneului „Ambulanța pentru Literatură” prin intermediul căruia își promovează cărțile, a fost la un pas de a fi bătută crunt de un grup de romi.

Scenele șocante s-au petrecut azi noapte, în București, în zona Gării de Nord. Mai multe femei băteau cu pumnii și palmele în mașina cu numere provizorii de înmatriculare, iar alți bărbați filmau și instigau pe Facebook: „Ambulanța neagră care fură copii!”.

Deși scriitoarea a încercat să le explice despre ce este vorba, indivizii nu au vrut s-o asculte, devenind din ce în ce mai violenți. Numai intervenția polițiștilor și a mascaților a salvat-o pe Doina de furia agresorilor. Indivizii de etnie romă s-au ales cu dosar penal.

Doina Popescu-Brăila umblă de ceva timp prin țară cu un microbuz pentru a-și promova operele de creație, autovehicul inscripționat cu „Ambulanța pentru Literatură”. De curând, femeia și-a schimbat mașina cu una mai mare și mai încăpătoare, deoarece noaptea o folosește pe post de „dormitor”.

Noul microbuz nu este inscripționat, are dungi portocalii asemenea unei ambulanțe adevărate și este înmatriculată provizoriu, adică are numere roșii de Brăila, în limbaj popular. Tot pe microbuz se găsește și numărul ei de telefon, iar de la nefericitul incident, este sunată continuu și amenințată.

Precizăm că materialul video care însoțește acest articol a fost preluat de pe Facebook. Cel care a înregistrat incidentul și apoi a urcat clipul în mediul online este chiar unul dintre agresori.

Vom reveni.

 

Autor: Andreea ICONARU