Site-ul WTA a făcut un reportaj dedicat Zilei Mamei. Printre jucătoarele care au povestit momente emoționante s-a aflat și Simona Halep. Numărul unu mondial a dezvăluit ce i-a transmis mama ei, Tania, după finala de la Australian Open. Atunci, Simona a fost surprinsă pe patul de spital, pe perfuzii, după meciul epuizant cu Caroline Wozniacki.

„După finala de la Melbourne, am avut nevoie de îngrijiri medicale şi mama mi-a spus aşa: `e ultima oară când lupţi aşa. Eşti fata mea şi prefer să te văd sănătoasă decât să câştigi un meci de tenis`”, a spus Halep, pentru site-ul WTA.

Deşi a petrecut patru ore la spitalul din Melbourne, Simona a fost ţinută acolo atâta timp doar ca o măsură de precauţie. După perfuzia cu magneziu care i s-a administrat, campioana noastră s-a simţit mult mai bine. Detaliile au fost dezvăluite, atunci, de tatăl sportivei, Stere Halep, care a vorbit şi despre ce a simţit constănţeanca după finala pierdută la Australian Open.

„Nu s-a întâmplat nimic, lumea să fie liniştită! A facut doar o perfuzie de magneziu, timp de 10 minute. Atât! Este totul perfect, este în drum spre casă!

A fost greu, dar trebuie să acceptam şi eşecurile. Aşa este în sport, trebuie să accepţi şi când pierzi. A fost dezamagită, dar apoi a fost şi ea mai veselă, pentru că a făcut un rezultat incredibil.

Nu a fost să fie şi cred că durerile căpătate de-a lungul turneului au costat-o titlul. Va trebui să facă o pauză acum, pentru a se recupera. Dar totul depinde de ce spun medicii.

Simona este super ok. Le aştept cu drag în ţară, pe ea şi pe mama ei”, a spus Stere Halep.

Simona s-a luptat până la ultima picătură de energie în ultimul act de la Melbourne, pierdut cu 6-7 (2), 6-3, 4-6. Accidentată încă din primul tur, cu Destanee Aiava, Halep a continuat să lupte. A jucat meciuri încheiate în prelungirile decisivului (15-13 cu Lauren Davis şi 9-7 cu Kerber, salvând în total 5 mingi de meci înainte să se impună). Epuizată, constănţeanca a intrat în finală cu un nivel de energie scăzut, însă a luptat până la capăt, fiind un model pentru generaţii de sportivi.

Efortul depus şi faptul că probabil nu s-a hidratat cum trebuie pe parcursul ultimului act şi-au spus cuvântul. Astfel, după finală, Halep a ajuns la spitalul din Melbourne, unde a fost monitorizată şi tratată timp de patru ore. Deshidratată, Simona a fost „pusă pe picioare” prin intermediul perfuziilor, astfel că duminică dimineaţă a fost externată.

Simona Halep se află acum la Roma, unde participă la turneul transmis în direct în această săptămână de Digi Sport 2. „Simo” va evolua direct în turul doi, împotriva lui Naomi Osaka. Meciul va putea fi urmărit în timp real şi pe digisport.ro, la o dată ce va fi anunţată de organizatori.