„Pe ansamblul întregii ţări va fi o vreme în general frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Sunt temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În ţară, va fi un cer variabil, mai mult senin, în prima parte a zilelor şi pe parcursul nopţilor. Condiţiile de ploaie vor fi extrem de reduse, ar putea să apară doar trecător ploi de scurtă durată, poate şi descărcări electrice în nordul Olteniei şi Munteniei. Cele mai multe valori de temperatură, la amiază, vor fi cuprinse între 23 şi 29 de grade. Sunt posibile chiar şi 30 de grade prin Oltenia, Transilvania”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Romica Jurcă, meteorolog ANM.

În ciuda temperaturilor foarte ridicate, pe litoral, valorile termice vor fi mai scăzute, maximele fiind cuprinse între 18 şi 22 de grade.

„Litoralul va fi cu temperaturi nu prea ridicate. Sâmbătă şi duminică se vor atinge doar 16-18 grade maxime în aer și 10-11 grade dimineața. Luni și marți, temperatura mai cresc puțin, maximele urmând să se încadreze între 18 şi 22 de grade, iar în cursul dimineților vor fi 11-13 grade. Tot pe litoral, vântul nu va atinge viteze mari, dar suficient încât să se resimtă cu un grad, două mai puțin”, a mai spus meteorologul.

Vremea va fi frumoasă şi la munte, unde doar izolat ar putea apărea precipitaţii şi descări electrice.

„La munte, va fi o vreme predominant frumoasă şi temperaturi ridicate. Pe creste vor fi unele intensificări ale vântului, vitezele nu vor fi mari, undeva la 40-45 de km/oră, prin Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului. Sâmbătă, în zona Carpaţilor Meridionali, iar pe 1 mai, în zona Carpaţilor Occidentali, după-amiaza, seara, vor fi înnorări şi ploi de scurtă durată plus descărcări electrice, dar foarte puţine. Dar per ansamblu, vremea va fi mai mult frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin”, a adăugat Jurcă.

În Bucureşti, sâmbătă şi duminică, temperaturile maxime vor fi între 25-27 de grade, iar pe parcursul zilei de marţi, 1 mai, mercurul din termometre va fi apropiat de 30 de grade.
Autor: Oana Despa