Care este cheia unei afaceri de succes in cazul femeilor? Si de ce unele antreprenoare par a avea mai mult succes decat altele? Ce face diferenta intre succes si esec in lumea femeilor de afaceri? Si, de ce nu, ce au in comun femeile de succes in afaceri?

1.Pasiunea

Se pare ca prima conditie ca sa atragi succesul in afacerea ta, este sa dai dovada de pasiune in ceea ce ai decis sa realizezi si sa nu dramuiesti niciodata eforturile depuse. E adevarat ca aceasta pasiune, mai ales in cazul unei femei care trebuie sa se imparta intre viata de familie si afacere, poate poate schimba radical lista de prioritati, dar, e clar – fara pasiune norocul nu se va lasa atras! Si, adevarul e ca femeile, poate mai mult decat barbatii, pot da dovada de mari pasiuni!

2.Spiritul de echipa si empatia

Este stiut ca munca in echipa si oamenii bine instruiti sunt cheia reusitei intr-o afacere! O femeie care isi cunoaste bine angajatii, stie care sunt aptitudinile lor si ii va aseza in posturile care li se potrivesc, are sanse sa creeze o echipa care ii va aduce succesul in afacere!

3.Curiozitatea si faptul ca nu se sfiesc sa puna intrebari

Dorinta de a intelege exact ce se intampla si a gasi solutii cat mai potrivite, curiozitatea si capacitatea de a intreba fara retineri, sunt un plus pentru orice femeie de afacere! Cu siguranta, nu le putem stii pe toate, dar, acolo unde nu intelegem, putem intreba fara teama de a parea ridicole.

4.Perseverenta si echilibrul chiar si in conditii de stres

Femeile sunt mai rezistente, mai echilibrate si mai perseverente decat barbatii! Iar faptul ca nu se lasa usor derutate si ca sunt dornice sa gaseasca solutii si nu doar sa se planga de probleme, le este de mare ajutor in ceea ce intreprind. O femeie perseverenta si insistenta si care face fata bine conditiilor de stres, va fi capabila sa depaseasca cu fruntea sus chiar si cele mai dificile momente!

 

5.Orientarea catre actiune

Intotdeauna oamenii de actiune vor avea mai mult succes in afaceri decat cei orientati catre reflexie si meditatie. O femeie de actiune va avea mai multe sanse sa reuseasca intr-o afacere!

 Sursa articol: Afaceri si leadership feminin