Ambasada Suediei la Bucureşti a postat miercuri, pe pagina sa de Facebook, povestea regelui suedez Gustav al III-lea, care a fost victima unei tentative de asasinare la un bal mascat în 1792.

Mesajul instituţiei diplomatice vine la scurt timp după ce liderul PSD Liviu Dragnea a revenit asupra declaraţiilor de marţi seara, potrivit cărora patru indivizi străini ar fi încercat să îl omoare în luna aprilie.

„Cinci conspiratori şi o încercare de asasinare la Operă”, este propoziţia prin care Ambasada Suediei la Bucureşti îşi începe ultima postare de pe pagina sa de Facebook, făcând astfel aluzie la declaraţiile preşedintelui PSD Liviu Dragnea potrivit cărora patru bărbaţi străini ar fi avut misiunea să-l asasineze în luna aprilie.

„Cinci conspiratori şi o încercare de asasinare la operă. Da, s-a întâmplat pe 16 martie 1792 la un bal mascat organizat la Opera Regală din Stockholm de regele suedez Gustav al III-lea. La scurt timp după ce şi-a făcut apariţia la bal, Gustav al III-lea a fost înconjurat de cinci membri ai aristocraţiei şi împuşcat, rănile provocându-i moartea câteva zile mai târziu”, se arată în postarea instituţiei diplomatice.

Autor: Maria Tufan