Andrei Gerea, ALDE: USR tinde să confirme zvonurile potrivit cărora este un partid creat de sistem

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a declarat, marţi, că prin invitaţia lansată de Dan Barna fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi de a se înscrie în USR şi că ulterior i se va propune să candideze la prezidenţiale, USR începe să confirme zvonurile potrivit cărora e un partid creat de sistem.

„Din momentul în care purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis a anunţat că acesta a semnat decretul de revocare a fostei şefe a DNA, prietenii politici ai doamnei Kovesi au intrat în alertă. Unii nu ştiu cum să o mai ridice în slăvi, iar aici nu pot să nu îl nominalizez pe linguşitorul numărul I al lui Kovesi şi al sistemului ocult, Dacian Cioloş, în vreme ce alţii se dau de ceasul morţii să îi găsească acesteia un locşor călduţ unde să se retragă. Colacul de salvare pentru Kovesi a fost aruncat la câteva ore după revocarea din funcţie de către preşedintele USR, partidul care îi propune fostei şefe a DNA să se implice politic şi, nici mai mult, nici mai puţin, să devină contracandidatul lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale. Prin această invitaţie, USR tinde să confirme zvonurile care circulă în spaţiul politic, potrivit cărora este un partid creat de sistem”, a afirmat deputatul ALDE, Andrei Gerea, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta mai spune că gestul preşedintelui USR, Dan Barna, arată faptul că între gruparea USR-Cioloş-Kovesi şi gruparea lui Iohannis „s-a rupt lanţul de iubire”.

„Gestul lui Dan Barna arată că s-a rupt lanţul de iubire dintre gruparea USR – Cioloş – Kovesi şi gruparea lui Iohannis şi a început un război fratricid pentru a fi în graţiile sistemului paralel. USR îşi reafirmă statutul de partid aservit instituţiilor de forţă, şefilor acestor instituţii, un simplu instrument pe care statul paralel îl are pe scena politică. Nimic însă nu mai miră, având în vedere că USR a fost apărătorul loial al lui Kovesi, chiar şi în momentele în care aceasta a încălcat grav Constituţia României şi legile acestei ţări. Pentru USR nu contează apărarea statului de drept, apărarea democraţiei, ci pentru ei contează mai mult apărarea Codruţei Kovesi şi a sistemului pe care ea îl reprezintă”, a completat Gerea.

Vicepreşedintele ALDE a susţinut că, prin toate acţiunile pe care le întreprinde USR, partidul dovedeşte că urmează numai ideologia statutului paralel, fapt ce decredibilizează formaţiunea.

„Îi aud adesea pe cei din USR care se pretind a fi liberali, ca fiind apărători ai drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Însă, în acelaşi timp, prin invitaţia făcută fostei şefe a DNA de a se alătura proiectului lor politic, USR se declară încă o dată de acord cu abuzurile care au fost făcute împotriva drepturilor şi libertăţilor cetăţenesti. Concluzia e simplă: o lipsă de caracter a unui partid lipsit de coloană vertebrală, un partid care nu are nicio ideologie politică, ci doar ideologia impusă de sistemul paralel. Prin tot ceea ce fac, reprezentanţii USR se decredibilizează ca formaţiune politică, ei nefiind altceva decât nişte simpli executanţi ai ordinelor pe care le primesc. Indiferent cât de ridicoli sunt în spaţiul public, cei din USR sunt gata să se sacrifice”, a conchis Andrei Gerea.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că i-a propus fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitaţia, i se va propune şi să fie candidata partidului la alegerile prezidenţiale. El a evitat să spubnă dacă îi va propune Laurei Codruţa Kovesi să fie candidatul USR pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.