Banca Transilvania a anunțat vineri că va iniția o ofertă de achiziționare a participațiilor minoritare din Bancpost, oferta de preluare vizând achiziționarea a 25.146.694 acţiuni din capitalul social Bancpost, adică 0,85% din numărul total de acțiuni cu drept de vot.

”Prețul oferit pentru o acțiune este de 0,2848 lei (prețul plătit de BT către Eurobank Group), iar oferta de preluare este valabilă în perioada cuprinsă între 25 aprilie şi 29 iunie 2018, pentru orice acționar Bancpost interesat. Banca Transilvania va informa investorii privind rezultatele ofertei de achiziționare imediat după finalizarea procedurii”, a informat banca, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Banca Transilvania a a anunţat la începutul lunii că a devenit proprietarul pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acţiunilor deţinute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

Odată cu finalizarea tranzacţiei dintre Eurobank Group şi BT începe integrarea acestor entităţi în Grupul Financiar Banca Transilvania.

Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro, iar în plus BT a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro datorat de Bancpost către foştii acţionari.

Pentru ERB Retail Services IFN, Banca Transilvania a plătit 40,42 milioane euro, iar pentru ERB Leasing IFN suma de 6,79 milioane euro.