Luni și marți, 29-30 ianuarie, comisarul european pentru politică regională Corina CREȚU va efectua o vizită oficială în România.

Înaltul oficial european se va întâlni cu dna Viorica DĂNCILĂ, prim-ministrul României, pentru a discuta tematica fondurilor europene.

Comisarul Corina Crețu va participa la conferința ”Fondurile europene, absorbția și impulsul necesar. Cum conectăm România în anul centenar?”, alături de domnul Mugur ISĂRESCU, guvernatorul Băncii Naționale a României, evenimentul fiind organizat de CursdeGuvernare.ro, cu sprijinul Băncii Naționale.

Înaltul oficial european va primi diploma ”Meritul universitar cu medalie de aur – Virgil Madgearu” din partea Academiei de Studii Economice București.

De asemenea, comisarul pentru politică regională va fi gazda ceremoniei de decernare a premiilor concursului ”Reporter și Blogger European”, ediția 2017.

Vin la București pentru a pune bazele unei cooperări strânse și fructuoase cu noul Guvern al României, atât în ceea ce privește folosirea la maximum a resurselor disponibile în cadrul financiar multianual 2014-2020, cât și pentru a discuta pe marginea noului cadru financiar post-2020„, a declarat comisarul pentru politica regională Corina CREȚU înaintea vizitei sale.