Primarul General, Gabriela Firea: „Anul trecut, in Bucuresti, s-au asfaltat in total 109 km. Anul acesta se vor asfalta 26 de strazi si intrari din cartierul Henri Coanda, plus ultimele 15 strazi de pamant aflate in administrarea Municipalitatii”

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, a executat in cursul anului 2017 lucrari de reparatii/reabilitare sistem rutier pe strazile aflate in administrare, conform HCGMB 254/2008, pe o lungime totala de 109 km.

Primarul General, Gabriela Firea: „Fluidizarea traficului in Capitala reprezinta pentru actuala administratie o prioritate clara. La inceputul mandatului meu, nu se facuse nimic pentru a rezolva aceasta problema grava. Am deblocat lucrarile la carierul Henri Conda si am demarat ample actiuni de asfaltare, pentru ca, in perioada 2015 – noiembrie 2016, nu s-au executat lucrari de reparatii pe arterele administrare de Municipalitate. Astfel, avand in vedere ca trebuie sa actionam pe mai multe planuri, inca de anul trecut am demarat o serie de proiecte importante, care vor continua si in perioada urmatoare, menite sa rezolve congestiile de trafic din Capitala. Astfel, in doar un an, Municipalitatea a asfaltat 85 de artere, pe o distanta de 109 km, in cartierul Henri Coanda se vor asfalta alte 26 de strazi si intrari, vom innoi parcul auto RATB, se vor extinde masurile de protectie a liniilor de tramvai, vom dezvolta o serie de proiecte de reconfigurare urbana si sistematizarea circulatiei si vom construi parcari subterane si supraterane”.

In 2017 s-au asfaltat 85 de artere, dupa cum urmeaza:

– pe strazile cu o banda de circulatie pe sens, lucrari pe o lungime de 21 km (str. Laminorului, str. Clabucet, str. Elena Vacarescu, str. Batistei, str. Mihai Eminescu, str. Maica Domnului, str. Tepes Voda, str. Delea veche, str. Polona, Barajul Dunarii, George Georgescu, Lanariei, C-tin Istrati, Drumul Cooperativei, Elie Radu, Anghel Saligny, Invoirii, Teius, Al.Vitzu, serg. Turturica, Spataru Preda, str. Inclinata, Uranus, Prelungirea Ghencea, Valea Oltului, Ceahlau, Constructorilor, Ghirlandei, Oboga, Titel Petrescu, Gh. Latea).

– pe strazile cu doua benzi de circulatie pe sens, lucrari pe o lungime de 65 km (Bucurestii Noi, Chitila, Jiului, Poligrafiei, Mircea Vulcanescu, Liviu Librescu, Al.I.Cuza, Dinicu Golescu, Calea Floreasca, bd. Dacia, Sos. Fundeni, Barbu Vacarescu, Basarabia, Doamna Ghica, bd. Carol, Ceaikovski, Andronache, Energeticienilor, Mircea Voda, Industriilor, Ctin Brancusi, Gara Catelu, Baba Novac, Lucretiu Patrascanu, Splaiul Unirii, Calea Serban Voda, Margeanului, Regina Elisabeta, Panduri, Alexandriei, Natiunile Unite, Progresului, sos. Viilor, Prelungirea Ghencea, Calea Giulesti, Calea Crangasi, Valea Cascadelor, Dezrobirii).

– pe strazile cu trei benzi de circulatie pe sens, lucrari pe o lungime de 23 km (N. Caramfil, Calea Plevnei, Calea Grivitei, Stefan cel Mare, Bdul Unirii, Camil Ressu, Th. Pallady, Mihai Bravu, Pta 21 Decembrie, Splaiul Independentei, Calea Vacaresti, Calea Serban Voda, Dumitru Bagdasar, Tudor Vladimirescu, Calea 13 Septembrie, Iuliu Maniu).

Se vor asfalta strazile din cartierul Henri Coanda

De asemenea, anul acesta se vor finaliza si lucrarile de asfaltare pe un numar de 26 de strazi si intrari din cartierului Henri Coanda (Lotul I).

Totodata, in cursul acestui an urmeaza sa fie demarate lucrarile de proiectare si executie pentru alte 15 strazi de pamant (Drum Aries, Strada Avionului, Drum Cavnic, Drum Costesti, Drum Cristesti, Drumul Nisipoasa, Strada Carutei, Strada Cascioarelor, Strada Floare de Varf, Intrarea Galbenelelor, Strada Rachetei, Drum Bragadiru, Drum Craitelor, Drum Sanpaul, Drum la Chiajna. Facem precizarea ca acestea sunt ultimele strazi de pamant aflate in administrarea Administratiei Strazilor Bucuresti.