Oare nu există și alte explicații ale rebeliunii declanșate de Gabriela Firea? Cum Dumnezeu ea dă foc la PSD, în ciuda faptului că pe 10 august trebuia să fie în Japonia și din cauza uraganului s-a dus în Letonia? Doar ca să nu fie în București și să poată deveni o acuzatoare „curată”, în ciuda faptului că ea nu văzuse nimic? Și dacă puciul condus de Gabriela Firea, însoțită doar de câțiva popândăi care arătau a trași pe sfoară, era parte dintr-un plan?

Am un prieten care desfășoară zeci de argumente să mă convingă că toate marile schimbări în politica românească sunt dirijate de SRI și de agățații acestora. Și că, în toate cazurile importante în care am ajuns în situația de a vota, a trebuit să alegem între două variante pregătite de SRI și de susținătorii acestora.

Adică în momentul în care a trebuit să alegem între Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor eram deja condamnați să alegem între „ofertele pregătite de SRI”.

Cum a ajuns Gabriela Firea primar? Prin scoaterea din joc a lui Sorin Oprescu. În ce fel? Un dosar de corupție care nu s-a încheiat nici astăzi. Cum a ajuns Dacian Cioloș premier? Prin două dosare cârpite lui Victor Ponta și printr-un protest declanșat după tragedia de la Colectiv, despre care încă mai sunt oameni care susțin că n-a fost vorba decât de o rețetă greșită.

Accidentul ar fi trebuit să fie mai modest, să nu moară decât câțiva oameni. Dar au greșit rețeta, mărind dozele pentru declanșarea incendiului.

Cum a fost scos din joc Ludovic Orban? Cu un dosar penal. Cum a fost scos din jocul politic Mircea Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara? Printr-un dosar penal care până în ziua de azi n-are nici cap și nici coadă. Cum a fost scos din joc Crin Antonescu? El zice că prin lehamite. Eu cred că prin șantaj, la baza căruia se află același mecanism SRI – Vasile Dîncu, care plănuise argumente (sondaje) pentru lansarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențiale. Drept dovadă că în ziua de azi, cînd sursele de plătit angaralele lunare au dispărut, Crin Antonescu este copleșit de dorul politicii și vrea să candideze la o leafă de europarlamentar.

De ce s-a încercat dărâmarea lui Liviu Dragnea? Pentru a evita pretențiile sale la scaunul de premier sau la cel de președinte?

De ce a fost „detonată” Gabriela Firea cu un an și ceva înaintea alegerilor prezidențiale? Pentru că Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au început să amenințe cu candidatura liberalului din ALDE la președinție. Și ce dacă? Am fi ajuns în situația de a alege între două personalități, din care una adversară a SRI (Tăriceanu) și alta susținătoare a Serviciului din toate puterile (Klaus Iohannis).

De ce a fost detonată (lansată) Gabriela Firea pe neașteptate? Pentru a ecrana candidatura lui Călin Popescu-Tăriceanu și pentru a ne duce în 2018 la o alegere controlată tot de SRI, cu susținerea clanului de Voluntari (Gabriel Oprea, Pandele, frații Negoiță etc.).

O competiție Iohannis – Firea este cum nu se poate mai convenabilă pentru toate mafiile și serviciile din România. Dacă va câștiga Iohannis, echipa SRI și-a făcut datoria și va putea spune: „Șefu’, noi v-am făcut și a doua oară!”.

Dacă ar câștiga madam Pandele, capitala României s-ar muta în orașul Voluntari și toate prețurile la terenurile grupului de zarzavagii vor sări de 3.000 euro, iar loturile pentru generali vor coborî sub 10 lei metrul pătrat.

Ce ziceți de scenariul prietenului meu?

(Pe care vă sfătuiesc să nu-l căutați niciodată!)