IGPR: Peste 100 de percheziţii în cadrul unor dosare penale pentru infracţiuni economice, în ultima săptămână

Poliţişti specializaţi au efectuat, în ultima săptămână, 110 de percheziţii, în cadrul unor dosare penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice, fiind instituite măsuri asiguratorii în valoare de aproape 8 milioane de lei şi indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis duminică AGERPRES, în perioada 10 – 16 martie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au pus în aplicare 58 de mandate de aducere.

Faţă de 215 persoane s-a dispus continuarea urmăririi penale, fiind luate măsuri preventive faţă de 22 dintre acestea (6 reţinute, 2 arestate preventiv şi 14 sub control judiciar).

De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, 657.651 de ţigarete, 452 de kg. de tutun şi 173 de litri de alcool.

Astfel pe 14 martie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul consultanţei şi a lucrărilor de construcţie.

Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 7.000.000 de lei, în cauză fiind dispusă instituirea sechestrului asigurător cu privire la toate bunurile mobile şi imobile ale persoanelor cercetate, până la concurenţa sumei de aproximativ 7.000.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, faţă de trei persoane, se mai arată în comunicat.

AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)